Meer vermogen in vernieuwde serie mobiele graafmachines

Artikel delen

Begin dit jaar introduceerde de Deense fabrikant van bouwmaterieel Hydrema uitgebreide upgrades voor zijn reeks mobiele graafmachines. De vernieuwde MX-serie profiteert van meer vermogen, een hoger koppel en het nieuwe geavanceerde Telematicasysteem van Hydrema als standaard.

De upgrades zijn voor de hele serie mobiele MX-graafmachines, bestaande uit de MX14, MX16, MX17 en MX18 modellen van 14 tot 19 ton, en de twee gespecialiseerde spoorweggraafmachines MX16 Rail en MX20 Rail. De machines zijn allemaal uitgerust met de nieuwste Cummins Stage V-motor met 175 pk, die volledig aan de nieuwste emissie-eisen voldoet. De nieuwe motor heeft een maximumkoppel van 780 Nm. Dat is 15 procent meer dan de vorige generatie.

Naast de Stage V-motor zijn er ook andere updates doorgevoerd in de nieuwe G-serie van Hydrema. Zo is onder andere de cabine gemoderniseerd, die een van de ruimste is in zijn segment.

Dat de machines van Hydrema in Nederland aan populariteit winnen, merkt ook dealer E&R Stessen Servicedienst uit Heerlen: “Sinds 2017 zien we een stijgende lijn in de verkoop van Hydrema machines.”

Recent is door E&R Stessen Servicedienst B.V. weer een nieuwe Hydrema MX16G geleverd bij firma Van der Steeg en Zoon te Assen. Deze machine is geheel uitgevoerd naar wens van de klant, en in bedrijfskleuren gespoten bij een door de klant aangereikte spuiterij. De machine is verder voorzien van overdrukcabine, extra werkverlichting, Nokian banden gereedschapskisten met schuiflade en een Tiltrotator van Steelwrist.

Stessen
www.stessen.com