Elastische en zelfherstellende toplaag

Artikel delen

Thermoflex is een bekende toplaag in Nederland. Inmiddels heeft Possehl er miljoenen vierkante meters van aangebracht door heel Nederland. Van rode fietspaden, groene busbanen, natuurlijke looppaden en de meest creatieve kunstwerken. Dit doet het bedrijf al sinds de jaren tachtig.

Veel van de suggestiestroken die Possehl in de beginjaren heeft aangelegd, liggen er nog steeds ongeschonden bij. De toplaag ligt namelijk spanningsvrij op de ondergrond. Door de elastische, thermoplastische werking herstellen scheuren en craquelé zich vanzelf.

Circulair afstrooimateriaal

Op dit moment is Possehl een samenwerking aangegaan met een bedrijf dat circulair afstrooimateriaal op de markt brengt. Dit afstrooimateriaal wordt geheel circulair verkregen en kan ook aan het einde van de levensduur weer worden hergebruikt. Een mooie ontwikkeling, waarmee het bedrijf zijn steentje aan een schoner milieu bijdraagt. Met deze combinatie kan Possehl die aantoonbare lange levensduur van twintig jaar garanderen.

Experience Center

Er is zoveel mogelijk met Thermoflex. De rode fietspad bekleding van Possehl is alom bekend, maar dat het bedrijf ook betrokken is bij een asfalt kunstwerk en gekleurde toplagen kan aanbrengen in elke gewenste kleur zelfs met glitters is minder bekend. Daarom heeft het bedrijf het afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuw Experience Center. Op de vestiging in Oosterhout nodigen ze geïnteresseerden uit een kijkje te komen nemen. Hier zijn alle mogelijke afstrooimaterialen te vinden, liggen proefvlakken op hun werf en kan men zelf ervaren hoe het productieproces van Thermoflex werkt.

Possehl
www.possehl.nl