In de Spotlight

Artikel delen

Emissievrij werken op de bouwplaats? Mobiel accusysteem biedt oplossing

Emissievrij werken op iedere locatie lastig? Een complete productlijn van mobiele accusystemen, bestaand uit accucontainers en accutrailers van 12KWh tot 400 KWh, brengt daar verandering in. Deze productlijn is op 16 juni door Green Hybrids geïntroduceerd. De energietransitie op bouw- en infraprojecten is dichterbij dan je denkt!

green hybrids

De behoefte om emmissievrij te werken op bouw- en infraprojecten groeit snel. In aanbestedingen worden steeds strengere eisen gesteld aan geluidsoverlast en de uitstoot van emissie. Hierdoor zullen graafmachines, gereedschap, tijdelijke kantoorunits etc. uitsluitend nog elektrisch mogen functioneren. Om dit elektrisch materieel te laden is energie nodig op de bouwplaats.

Tijdens zonnige dagen ontstaat er bij veel bedrijven een overschot aan groen opgewekte energie vanuit zonnepanelen. Deze energie is niet altijd te salderen. “Vanuit onze passie en de kennis op het gebied van accusystemen zien wij kansen om deze groene stroom op te slaan in mobiele accucontainers en op de bouwplaatsen in te zetten”, aldus Peter Goulooze, directeur en oprichter van Green Hybrids. Dit heeft geresulteerd in een totaalconcept om bouwprojecten emissievrij en geruisloos van stroom te voorzien.

Besparing op brandstof

De brandstofkosten op de bouw blijven maar stijgen. Een flinke besparing op brandstof door het inzetten van de BATTBOY accucontainers heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen. Een 200KWh BATTBOY200 bespaart, ten opzichte van een 60KWh aggregaat, al snel 3.400 liter brandstof per maand. Dat is meer dan 40.000 liter brandstof per jaar en een kostenbesparing van bijna €80.000,- per jaar op basis van de huidige dieselprijs.

Zichtbaar duurzaam ondernemen

In het concept van Green Hybrids staat de BATTBOY EnergyHub centraal. Deze eyecatcher, voorzien van logo’s en de in huisstijl van de klant, wordt voorzien van accuopslag en een dockingstation en wordt gevoed door wind- en zonne-energie. Dit is het centrale punt op de bouwplaats voor het veilig opbergen en opladen van het materieel aan het einde van de werkdag. Dat is zichtbaar duurzaam ondernemen!

Afhankelijk van het soort project en de weersomstandigheden kan er een grotere energiebehoefte op het project ontstaan. Green Hybrids maakt het mogelijk om met accucontainers en accuaanhangers extern opgewekte stroom eenvoudig te transporteren. De productlijn bestaat op dit moment uit een 12, 120, 200 en een 400KWh container. Daarnaast is er een accutrailer beschikbaar met 60KWh en een centrale EnergyHub. Met de BATTBOY Zero Emission Power Systems productlijn is emissievrij werken op iedere locatie écht mogelijk. “Met onze BATTBOY productlijn dragen wij actief bij aan het verminderen van stikstof en CO2 uitstoot en het verlagen van de brandstofkosten” aldus Peter Goulooze.

green hybrids

Over Green Hybrids

Green Hybrids is ontstaan vanuit de passie voor Duurzame Groene Energie. Moeder natuur biedt de mogelijkheid om het hele seizoen door groene energie op te wekken uit wind en zon. Met hun innovatieve producten zoals de Windwokkel, de EnergyHub en de nieuwe BATTBOY accucontainers bieden zij bedrijven maximale efficiëntie in het gebruik van wind- en zonne-energie. Bij de ontwikkeling en productie van haar producten werkt Green Hybrids nauw samen met haar partner Van den Pol Elektrotechniek in Montfoort.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich hier alvast inschrijven op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Green Hybrids
www.greenhybrids.nl