Hitachi viert jubileum met elektrische primeur

Artikel delen

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV en Hitachi CM Nederland vieren dit jaar het 50-jarig jubileum. Dat gebeurde op 17 september tijdens een open dag op het terrein van HCME in Amsterdam. Bezoekers konden een kijkje te nemen in de nieuw ingerichte fabriek en diverse machines testen, met als primeur een compacte elektrische minigraver.

Elektrische minigraver

De 5 tons elektrische minigraver ZX55U-6 EB wordt officieel pas eind oktober tijdens materieelvakbeurs Bauma onthuld, maar was in Amsterdam al samen met de eerder gepresenteerde elektrische 8,7 tons ZE85 te bewonderen. Op het demoterrein konden bezoekers ook even plaatsnemen in enkele traditionele Zaxis-7 graafmachines en ZW-7 wielladers.

HCME heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting in Oosterhout in 1972. Onder leiding van de heer Okajima werd toen gestart met vier medewerkers. Inmiddels heeft HCME meer dan 700 mensen in dienst. Onder de vlag van HCME is Hitachi CM Nederland door de jaren heen uitgegroeid tot een vooraanstaande en servicegerichte leverancier van grondverzet-, bouw- en sloopmachines. Dagelijks zetten 70 medewerkers zich volledig in voor het leveren van maatwerkoplossingen aan Nederlandse klanten. Hitachi maakt zich sterk voor betrouwbaarheid en biedt daarom alle machines standaard aan met een Powertrain garantie van 5 jaar of 9.000 draaiuren.

Hitachi Construction Machinery Nederland
www.hitachicm.nl