Kubota rupsdumpers zijn sterk en compact

Artikel delen

De huidige lijn rupsdumpers van Kubota omvat drie verschillende types met laadcapaciteiten van 700 kg tot en met 2500 kg. Ze zijn verkrijgbaar bij Kubota-importeur Meerman in Vlaardingen.

RupsdumperDe Kubota KC70H-4 rupsdumper is ideaal voor kleine ruimtes. Met een breedte van 758 mm kan hij letterlijk door de deur. Hij weegt afhankelijk van de uitvoering tussen de 540 en 740 kg en is gemakkelijk per aanhanger te vervoeren. Met de hoogkieperfunctie kan de KC70H-4 zijn 550 tot 700 kg lading afstorten tot een hoogte van 1,43 meter bij een dumpafstand van 447 mm. Er zijn in totaal 10 uitvoeringen van deze rupsdumper en dat varieert tussen elektrisch, benzine of diesel, een vaste of verstelbare onderwagen en als zelflader of als hoogkieper.

Snel en eenvoudig afstorten

Met 960 kg en een breedte van 990 mm is de Kubota KC110HR-4 een maatje groter. De Kubota motor heeft een vermogen van 14,9 kW. Samen met de dumphoek van 90-graden zorgt dat voor snel en eenvoudig afstorten van de maximaal 1000 kg lading. Hij heeft een roterende laadbak, opklapbaar meerij-platform en biedt een automatische omschakeling van rijsnelheid tot 5 km/u. Als alternatief is er de zelflader met vaste bak Kubota KC110SL-4.

Oersterk met grote stabiliteit

rupsdumperDe Kubota KC300HR-5 is een oersterke rupsdumper die voldoet aan de strenge stage V milieueisen. Hij heeft een roterende of vaste laadbak met een laadvermogen tot 2875 kg, iets meer dan zijn eigen ledig gewicht. De open cabine is comfortabel. De onderwagen heeft 12 rollen, waarvan 8 met oscillerende ondersteuning en dat zorgt voor een grote stabiliteit op hellingen en ruw terrein.

Meerman Vlaardingen
www.meerman.nl