Vacuüm oplossing voor plaatsen geleiderail

Artikel delen

Nimatech heeft voor Van Doorn Geldermalsen een machine ontwikkeld voor het plaatsen van een geleiderail. Middels vacuümtechniek wordt een geleiderail op gepakt, 90 graden gekanteld en klaar gezet om de rail vast te bouten. Waar voorheen werknemers met de hand de zware geleiderail-planken tilden, kan nu het werk met deze machine overgenomen worden.

Met deze machine kunnen ook zwaardere en langere geleiderail-planken geplaatst worden: tot 12 meter lang. De machine bestaat uit een vacuümunit met vacuüm pomp, die wordt aangedreven door een benzine motor. Het andere deel betreft een hydraulisch bedienbaar kantelframe met uitschuifbare evenaar van 2,5 meter tot 6,5 meter lang, waarover de zuignappen verschoven worden naar de gewenste plaats. De zuignappen zijn speciaal ontwikkeld voor de vorm van de geleiderail. Met alle zuignappen op de evenaar kan er een hijscapaciteit bereikt worden van 400 kg.

Doordat de machine uit twee delen bestaat is het ook mogelijk om alleen het geleiderail-kantelframe te gebruiken. Dit bij aanwezigheid van een opgebouwde vacuümpomp op bijvoorbeeld een graafmachine of autolaadkraan.

Nimatech b.v. www.nimatech.nl