Keerwanden voor vernieuwde tramlijn

Artikel delen

MBS Beton is weer aanwezig op Infra Relatiedagen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in prefab beton voor de infra en agrarische sector, zoals keerwanden, vloerplaten en stapelblokken. Zo levert en plaatst deze specialist in totaal 1.100 keerwanden voor de vernieuwing van tramlijn 1 in Den Haag.

De gemeente Den Haag en vervoerder HTM vervangen vanaf 27 augustus 2018 tot maart 2019 de rails van tramlijn 1 op de Scheveningseweg. De fundering van de rails was verzakt en moest vervangen worden. Daarnaast wordt de route van tramlijn 1 geschikt gemaakt voor nieuwe trams, om stad en strand bereikbaar te houden voor de groeiende stroom reizigers. Er komen nieuwe halteperrons die voldoen aan de toegankelijkheidseisen, zodat iedereen zelfstandig met de tram kan reizen. Ook krijgen de nieuwe haltes moderne digitale borden met vertrektijden en nieuwe wachtruimtes. In dit project vindt tevens vernieuwing van het riool en het verbeteren van fietspaden plaats.

In opdracht van Dura Vermeer Infrastructuur BV verzorgd MBS Beton uit Soest de levering en plaatsing van in totaal 1.100 keerwanden met een totale lengte van bijna 4,5 kilometer. In een drukke stad als Den Haag is dit een hele planologische en logistieke uitdaging. De toegankelijkheid van het werkgebied is door de nodige wegomleggingen beperkt. De beschikbare ruimte voor het lossen en plaatsen van de keerwanden is, gezien de beperkte vrije ruimte op dit traject, een grote uitdaging. Gedurende het hele project wordt van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 en 22.00 uur gewerkt.

Dankzij de goede voorbereiding aan de zijde van de Gemeente Den Haag en Dura Vermeer Infra BV hebben de werkzaamheden tot op heden binnen de gemaakte planning plaatsgevonden. Een groot deel van de nieuwe rails is inmiddels aangelegd. Dat betekent dat de tram half februari 2019 gaat rijden over het nieuwe spoor aan de Scheveningseweg. Ook het autoverkeer zal vanaf half februari 2019 weer volledig over de Scheveningseweg in Den Haag kunnen rijden.

MBS Beton
www.mbsbeton.nl

Infra Relatiedagen 2019, Standnr. 156