Everun neemt laders van Ensign erbij

Artikel delen

Everun Benelux uit Horst aan de Maas timmert al weer een jaar of vijf aan de weg met de wielladers van het Chinees-Duitse merk. Tijd dus voor vernieuwing: Everun gaat in Europa het eveneens Chinese merk Ensign vertegenwoordigen. Het gaat om wielladers in de gewichtsklassen tussen 10 en 20 ton. Everun Benelux gaat trouwens de activiteiten voortzetten onder de nieuwe naam MG Machinery B.V.

Het programma van Everun Benelux bestaat uit wielladers van 600 tot en met 2.500 kg. Het zijn allround inzetbare machines en ze worden gebruikt door bouwbedrijven, hoveniers, op boerderijen, in paardenstallen, enzovoort. Ensign vult het programma naar boven toe aan met de zwaardere wielladers in de klasse van 3 tot 7 ton. Ook dit zijn allround inzetbare machines, maar dan meer voor loonwerk, grondverzet, bij sloop/constructiebedrijven en bijvoorbeeld voor het laden van kippers op een depot of een zandafgraving. Genoemd worden de 10,5 ton zware ER30 (3 ton hefcapaciteit), de 13,6 tons ER40 (4 ton hefcapaciteit), de bijna 17 tons ER50 (5 ton hefcapaciteit) en de 20 tons ER60 (6 ton hefcapaciteit).
Voor Europa en Nederland in het bijzonder mag Ensign geheel nieuw zijn, het merk heeft zijn sporen al lang en breed verdiend in Rusland, Azië, en Latijns Amerika. “Daar werkt de machine vaak onder moeilijke omstandigheden, zoals een zeer hoge of juist lage temperatuur”, aldus Everun Benelux. Dat garandeert ook het voorradig zijn van onderdelen voor de Ensign-machines. Die zijn snel leverbaar vanuit het centraal in Nederland gelegen magazijn. Verder worden de nieuwe machines standaard afgeleverd met een garantie van 2 jaar of 2.000 werkuren en zijn ze uiteraard voorzien van een Europese CE-keuring.

Naamsverandering!

Reeds zes jaar verkoopt Everun loaders onder de naam Everun Benelux. Door de internationale groei van het bedrijf en het uitbreiden van het assortiment past die naam niet meer in de toekomstige activiteiten. De activiteiten worden voortgezet onder de bedrijfsnaam MG Machinery B.V. Uiteraard blijven service en garanties hetzelfde, die u gewend bent. Voor bestaande klanten verandert er eveneens niets.

www.everun-benelux.nl en www.ensign-europa.com