Vraag naar kleine, multifunctionele knikladers stijgt

Artikel delen

De nieuwe Mecalac Compact Loaders zijn onmisbaar voor professionals actief in de land- en tuinbouw-, verhuur- en bouwsector. De vraag naar deze kleine, multifunctionele knikladers stijgt snel, als vervanging van onder andere tractoren met voorlader en schrankladers. De reden? Hun grotere veelzijdigheid, wendbaarheid en veiligheid. Alle machines zijn beschikbaar met beschermkap, beschermkap met opklapbare top of met een cabine en met een brede selectie aan uitrustingsstukken.

Kniklader

Ahlmann Nederland brengt 3 van de uit 6 machines bestaande serie naar Nederland en België (Vlaanderen). De MCL2 heeft een bakinhoud van 360 liter, weegt 1.740 kg. en een motorvermogen van 18,4 kW (66,8 Nm). Klein van formaat en met wielmotoraandrijving is de machine zeer wendbaar.

De MCL4+ biedt een uitstekend compromis tussen compactheid en hefprestaties. Met 18,4 kW sterke motor is het ook de ideale machine voor verhuurbedrijven die een duurzame en krachtige machine willen.

Met de korte arm voldoet de MCL4+ aan specifieke behoeften, met name voor de bouwsector, door een hogere kieplast. De MCL4+ heeft een bakinhoud van 360 liter, weegt 2.340 kg. en een motorvermogen van 18,4 kW (85 Nm). Door het lage transportgewicht kan de machine op een aanhanger worden vervoerd.

Bij de MCL8 zijn kracht, hoge storthoogte en hefvermogen de sleutelwoorden die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van deze machine. De MCL8 is de grootste machine uit de serie en is in alle omstandigheden op zijn taak berekend, of het nu gaat om het laden of handling. De MCL8 heeft een bakinhoud van 420 liter, weegt 2.850 kg. en een motorvermogen van 36 kW (166 Nm).

Ahlmann Nederland
www.ahlmann.nl