Spelen is groeien!

Artikel delen

De branchevereniging Spelen en Bewegen vraagt aandacht voor een ramp die zich stilletjes voltrekt. Dit gebeurt elke dag weer, overal om ons heen: kinderen spelen te weinig. De branchevereniging Spelen en Bewegen brengt hierover een brochure met een standpunt uit: ‘Spelen is groeien’. Dit is een vrije vertaling van het standpunt ‘Play Builds Children’ van het Britse Children’s Play Policy Forum.

We bieden kinderen volgens de branchevereniging Spelen en Bewegen onvoldoende beweging. We laten hun lichaam verzwakken, ze kampen met geestelijke problemen en met overgewicht, en we ontnemen ze hun zelfstandigheid. De samenleving houdt deze ontwikkeling in stand, maar de kosten hiervan zijn torenhoog, juist voor de samenleving!

Oproep aan politiek en overheid is dan ook: meer spelen is een deel van de oplossing. Het standpunt : ‘Spelen is groeien’ benoemt de voordelen van spelen voor de ontwikkeling van kinderen en voor de maatschappij. Het beschrijft wat er is veranderd ten opzichte van onze kindertijd. Bovendien doet het een oproep aan politiek en overheid ervoor zorg te dragen dat de gehele samenleving profiteert van de unieke voordelen van veelvuldig en vrijelijk spelende kinderen.

Het standpunt ‘Spelen is groeien’ is te vinden op de website van Spelen en Bewegen: www.spelenenbewegen.nl/spelen-is-groeien.