Aqua Nederland als virtuele vakbeurs op 2 juli

Artikel delen

Beursorganisator Easyfairs Nederland lanceert voor haar vakbeurs Aqua Nederland een compleet virtuele editie op donderdag 2 juli 2020. Door het coronavirus is het live-event verplaatst naar volgend jaar, maar de watersector staat ook dit jaar voor grote uitdagingen. Ondanks het wegvallen van een fysiek moment, wil Easyfairs daarom de sector online bij elkaar brengen.

De eerste editie van Aqua Nederland Digitaal wordt gehouden met het online event platform Let’s Get Digital. Deze vernieuwende software maakt het mogelijk om een echte virtuele beursbeleving te geven. De bezoekers zijn hiermee in staat om meer dan 300 exposanten virtueel te bezoeken, er kan genetwerkt worden tussen bezoekers en er is, in samenwerking met de belangrijkste kennisverenigingen, een uitgebreid programma aan verschillende (panel)discussies, korte presentaties en rondetafelgesprekken. In 2021 vindt Aqua Nederland Vakbeurs weer fysiek plaats op 23, 24 en 25 maart in Evenementenhal Gorinchem.

Virtuele vakbeurs

“We wilden graag iets doen voor de community en als organisatie zelf ook innoveren door de huidige omstandigheden. In de afgelopen periode zien we veel online alternatieven voorbijkomen, omdat we elkaar niet in groten getale fysiek mogen ontmoeten. Met name webinars zijn op dit moment erg populair. Maar wij gaan nog een flinke stap verder, vandaar dat we een compleet virtuele vakbeurs organiseren”, zegt Esther Rodenburg namens Aqua Nederland. “Wij verwachten dat digitale en online features voortaan een groter onderdeel uitmaken van evenementen als Aqua Nederland. Met deze virtuele beurs op een erg kwalitatief platform krijgt de Nederlandse watertechnologie community de primeur van het eerste hybride event van Easyfairs wereldwijd.”
Rodenburg: “Met deze online event software zijn we nog vrijwel uniek in Nederland en onderscheiden we ons van het groeiende aanbod in online kennisevents en webinars. We kunnen ons helemaal richten op de hoofdfunctie van Aqua Nederland: het verbinden van vraag en aanbod in de markt.”
De virtuele beurs gaat live op donderdag 2 juli vanaf 13.00 uur. De eerste sessies starten om 13.15 uur. Vervolgens sluiten diverse interactieve sessies op elkaar aan, waarbij iedereen zijn eigen online weg kan kiezen. Zo kan er deelgenomen worden aan techsessies en presentaties van innovaties, ronde tafel gesprekken of virtueel de stands bezoeken om contact te leggen. Deelname aan het online event is kosteloos en is een extra service vanuit Easyfairs naar haar exposanten, partners en bezoekers toe. Vooraf registeren is wel noodzakelijk en de registratiemogelijkheid opent binnenkort op de website.

Bekijk hier ook de eerste promovideo voor Aqua Nederland Digitaal.

Voor meer informatie: www.aquanederland.nl.