Elektrische verreikers winnen aan populariteit

Artikel delen

Polymax uit Kamerik levert diverse soorten verreikers, heftrucks, containerheftrucks en reachstackers. Sinds begin 2020 heeft het bedrijf de exclusieve distributierechten verworven van elektrische en diesel verreikers (met stage V motor) van het Italiaanse merk Faresin.

“Elektrische verreikers zijn ontzettend in trek de laatste tijd. De kwaliteit en de lage CO2-emissie maken het een ideale machine voor bedrijven om juist nu in deze tijd aan te schaffen”, aldus Ben Kwant directeur van Polymax. Voor bedrijven is het mogelijk de machines versneld af te schrijven via de MIA/Vamil regeling.


Een verreiker is een voertuig dat is gebouwd om zware lasten te heffen en te verplaatsen. Verreikers worden onder andere gebruikt voor agrarische, industriële en infra- en bouwdoeleinden. Het R & D-centrum van Faresin Industries heeft, na jarenlang onderzoek, deze innovatieve machine op hetzelfde chassis ontwikkeld als de reguliere verreiker 6.26. Het feit dat de machine geen CO2-uitstoot heeft, maakt het mogelijk om deze in gesloten omgevingen te gebruiken, zoals magazijnen, logistieke ruimtes en landbouw, waardoor het comfort en de veiligheid op de werkplek worden verbeterd.

Andere eigenschappen

De Faresin full electric 6.26 is 4 uur continue operationeel op een volle standaard accu van 300 Ah. Dit is vaak voldoende voor een normale werkdag met onderbrekingen. Tevens is er de optie om deze accu te vervangen door een accu met een capaciteit van 400 Ah.


De Full Electric 6.26 kan dankzij zijn gebruiksgemak met vier wielbesturing en vier wielaandrijving onder alle bedrijfsomstandigheden worden gebruikt. Tevens kan de machine uitgerust worden met onder andere vorkenbord, balenklem, jib, manbak, lier en grondbak. “Wij stappen over op een elektrische machine, want ons belangrijkste doel is om kosteneffectief en milieuvriendelijk bezig te zijn”, besluit Kwant. De Full Electric 6.26 van Faresin is te bestellen bij Polymax.

Polymax
https://polymaxnl.com/