Draadloze besturing met hoogste veiligheidsniveau voor mobiele machines

Artikel delen

Meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van radiografische, industriële afstandsbesturingen heeft Tele Radio verwerkt in een nieuwe serie innovatieve zenders en ontvangers die aan de top van haar modellenprogramma staat: Tele Radio Puma.

Tele Radio Puma is speciaal ontwikkeld voor hydraulische, mobiele en zware industriële toepassingen en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, bedieningsgemak, stabiele draadloze dataoverdracht en industriële besturingsprotocollen. De systemen beschikken over moderne technologie zoals het gebruik van een actieve antenne en signaalversterker, RFID-controle voor gebruikersherkenning en systeem- en productinstellingen, kleurendisplay, trilfunctie, valbescherming, bekabelde bediening en de beschikbaarheid van diverse populaire BUS-protocollen. De Tele Radio Puma heeft standaard het hoge en onafhankelijk gecertificeerd veiligheidsniveau PLd en CAT3 en is PLe en SIL3 optioneel.

De draadloze bediening met een Puma is vooral nuttig bij apparaten en machines met een uitgebreid aantal besturingsvariabelen of daar waar een zeer precieze aansturing van bijvoorbeeld hydraulische kleppen nodig is. Zo kunnen mobiele kranen probleemloos en veilig met de Tele Radio Puma worden bediend.
Tele Radio Puma is beschikbaar in twee varianten. De Basic Line voorziet in 3 zenders en 2 ontvangers met een standaard opbouw. Deze volstaan voor de meeste toepassingen tegen de scherpste prijs. Voor gebruikers op zoek naar extreme flexibiliteit is de maatwerkvariant geschikt. Men kiest dan de behuizing, bedieningselementen, frontplaat, samenstelling van de ontvanger en het veiligheidsniveau.

Voor de professionele ondersteuning beschikt Tele Radio in de Benelux over een eigen verkoopkantoor met technische dienst voor aanpassingen en installatie.

Tele Radio
www.tele-radio.com/nl/produkten/puma_basic_line/