Veiligheid en efficiency met universele draadloze afstandsbesturing

Artikel delen

Tele Radio ontwikkelt, fabriceert en levert radiografische afstandsbedieningen voor industrieel gebruik. In de grond- weg- en waterbouw kom je de Tele Radio systemen steeds vaker tegen. Het gebruik onder zware en ruige omstandigheden vraagt tenslotte ook om oersterke en veilige producten. Bovendien zorgt de afstandsbediening er voor dat het werk efficiënter kan worden uitgevoerd.

De draadloze systemen van Tele Radio worden bijvoorbeeld toegepast bij het bedienen van kranen en lieren, pompen en hydraulische systemen op diepladers en kieptrailers. Bij de bediening is er een focus op veiligheid. Deze vindt plaats op een veilige afstand met een maximum aan bewegingsvrijheid en een goed zicht op de object dat wordt bestuurd. Er zijn geen kabels die in de weg zitten of die kunnen beschadigen. En door de draadloze noodstop kan de het werk direct worden gestopt in het geval van problemen.
Niet onbelangrijk bij de bediening is de toegenomen efficiency. Werk dat voorheen met twee man moest worden gedaan, zoals bij rioolinspectie of reiniging, kan nu door één man worden gedaan. Ook hoeft de gebruiker niet meer heen en weer te lopen of in of uit een cabine te klauteren om een machine te bedienen.

De Tele Radio systemen zijn universeel en kunnen vaak achteraf worden ingebouwd. Er is een heel assortiment zenders en ontvangers, van simpele deuropeners tot uitgebreide maatwerk buikzenders voor de CAT aansturing van geavanceerde mobiele en hydraulische aansturing. Diverse zenders zijn als enige in Nederland voorzien van het externe gecertificeerde PLd, PLe en SIL3 veiligheidsniveau.

Tele Radio, www.teleradio.nl