Nieuw systeem voor langdurig onderhoudsvrij asfalt

Artikel delen

Vooral binnen de bebouwde kom is asfaltonderhoud voor wegbeheerders een steeds groter wordende uitdaging. Hoe beperk je overlast voor de omgeving, voldoe je aan de wensen van weggebruikers, voldoe je aan milieueisen en blijven de kosten ook nog eens binnen de perken? Met PenTack M heeft BMI Esha een systeem voor asfaltonderhoud ontwikkeld dat rekening houdt met deze aspecten. Na behandeling met het levensduur verlengende product is de weg jarenlang onderhoudsvrij en bestand tegen hoge temperaturen. En tijdens de uitvoering is de verkeershinder minimaal. Hiermee introduceert BMI Esha een nieuw systeem voor oppervlakbehandeling dat alle kenmerken biedt waarnaar wegbeheerders op zoek zijn.

PenTack M

PenTack M is een hoog gemodificeerde, verjongende bitumenemulsie die met speciaal sproeimaterieel op de verouderde en rafelende asfaltverharding wordt gesproeid. Direct daarna wordt het geheel met een speciale mix van fijne mineralen afgestrooid. In een tijdsbestek van ca. 1 uur is de weg weer begaanbaar voor het verkeer en is de weg voor jaren vrij van onderhoud. Onderzoek door onafhankelijke laboratoria toont aan dat de toepassing van het materiaal de levensduur van asfalt verlengt. Het hoog gemodificeerde bitumen van PenTack M en de snelle afstrooiing van het wegdek creëert een blijvende mastiek, schrale oneffenheden zijn blijvend gevuld. Naast deze eigenschappen is PenTack M bestand tegen hoge temperaturen. Tot wel 60 °C kleeft het materiaal niet aan banden.

LVO

Meer dan 20 jaar geleden introduceerde BMI Esha levensduurverIengend asfaltonderhoud in Nederland. Met PenTack, een bitumineus asfaltverjongend systeem, is aangetoond dat het voorkomen van schade aan wegen veel effectiever en voordeliger is dan het achteraf herstellen van schade. Rijkswaterstaat heeft PenTack als LVO maatregel gevalideerd en het systeem wordt op grote schaal toegepast. Nu introduceert BMI Esha PenTack M.

Over BMI Esha

Bitumen is essentieel voor het binden, afdichten en beschermen van asfalt. BMI Esha (Esha Infra Solutions) heeft ruim 90 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en verwerking van bitumineuze producten. Dat zie je terug in de oplossingen voor de aanleg en het onderhoud van asfalt en civiele kunstwerken, die het bedrijf aan vele landen in Europa levert. Altijd functioneel, innovatief en duurzaam. BMI Esha beschikt over een eigen R&D Center en werkt samen met diverse partijen in de markt. BMI Esha vertegenwoordigt de civiele tak van BMI Group in Nederland. BMI Group is de grootste producent in Europa van dakbedekking, maar ook van toonaangevende waterdichte oplossingen voor civiele projecten.

Per 1 augustus 2020 is Esha Infra Solutions B.V. juridisch gefuseerd met Icopal B.V. Dit betekent dat Esha Infra Solutions B.V. als juridische entiteit is opgegaan in Icopal B.V. Zowel Esha Infra Solutions B.V. als Icopal B.V. behoren tot BMI Group. Het merk BMI Esha en het product portfolio blijven onveranderd.

www.esha.nl