Webinar Klimaatwerk in Uitvoering

Artikel delen

Het programma Klimaatwerk in Uitvoering heeft tot doel praktisch toepasbare richtlijnen en hulpmiddelen op te stellen over het regen- en hittebestendig inrichten van de openbare ruimte, water en groen. Tijdens het webinar ‘Klimaatbestendig inrichten van de openbare ruimte’ op 30 oktober wordt u hierin meegenomen en krijgt u informatie over verschillende oplossingen, zoals waterbergende wegen en infiltrerende bestrating. Tevens wordt het gesprek aangegaan over twee aansprekende projecten.

Klimaatverandering betekent meer extremen: meer en heftigere neerslag, meer droogte en meer hitte. Dit leidt in de stad tot wateroverlast met schade, de droogte leidt tot dalende grondwaterstanden en problemen met funderingen. Droogte leidt ook tot schade aan stedelijk groen en hitte geeft gezondheidsproblemen. De noodzaak van klimaatbestendige inrichting is duidelijk!

Programma

Het webinar vindt plaats op vrijdag 30 oktober van 11.00 – 12.30 uur. Wat komt er aan bod tijdens het webinar?

  • Programma Klimaatwerk in Uitvoering en onderzoek De Infiltrerende Stad. Spreker: Tom Schoenmaker, Building Changes.
  • Project: Waterbergende weg Maerten van Heemskerckstraat in Heemskerk. Sprekers: Jacco de Wit, Gemeente Heemskerk en Taco Antes, Strukton Civiel West.
  • Project: Toekomstbestendige herinrichting Kromme Mijdrechtstraat in Amsterdam. Sprekers: Christina Ottersberg, Gemeente Amsterdam en n.t.b. projectmanager, Van Wijk Beton- en Waterbouw Nieuwegein.
  • MKB Infra Infraportal klimaatbestendige innovaties. Spreker: Rik Huisman, Gebiedsmanagers.

Tijdens de webinar is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Meld je aan via deze link!