Groene gevels met vaste planten

Artikel delen

Griffioen Wassenaar betreedt met haar bekende GreentoColour®-concept een nieuwe dimensie. Samen met systeemleverancier GRØNN introduceert het bedrijf een oplossing voor groene gevels met vasteplanten.

Bijzonder aan het nieuwe systeem is dat het rond de plantwensen is ontwikkeld. Dit in tegenstelling tot andere systemen waar planten zich moeten schikken naar de kenmerken van de hardware. Resultaat van de nieuwe ontwikkelroute is dat de plant in een zo natuurlijk mogelijke habitat groeit en zo optimaal presteert.
Het gevelsysteem bestaat uit verticaal boven elkaar geplaatste roestvaststalen bakken. Hierin zijn de vasteplanten gewoon rechtop geplant, waarbij ze voor de bovenliggende bak langs groeien, en over de bakrand heen hangen. De hoeveelheid substraat geeft de planten een natuurlijke groeiruimte, waardoor een gezonde, volledig groene en bloeiende wand ontstaat, die meebeweegt met de seizoenen.

GRØNN

Gevelgroen kan al diverse jaren rekenen op veel interesse, door de gunstige eigenschappen op vlakken als luchtkwaliteit, isolatie, biodiversiteit, ruimte-efficiëntie en natuurlijk de groene identiteit. GRØNN speelt hier al langer op in en heeft inmiddels meer dan tien jaar ervaring met het zelf ontwikkelde systeem, dat het zowel voor interieur- als voor exterieurbeplanting toepast. Het systeem blinkt uit in haar eenvoud. De watergift is gebouwd op zwaartekracht, niet op sensoren of andere kostbare, fout- en onderhoudsgevoelige systemen. De volledig roestvaststalen (RVS 316) constructie is degelijk, duurzaam, UV-bestendig, vormvast en volledig recyclebaar.

GreentoColour®

GreentoColour® staat voor toepassing van vasteplanten volgens een totaalaanpak. Elementen als ontwerp, sortiment, plantkwaliteit, substraat en onderhoud maken hier deel van uit, om een optimaal visueel resultaat te behalen, met een lange levensduur en minimale beheerskosten. Grotere (bedrijfs)tuinen en openbaar groen vormen de grootste toepassing van GreentoColour®.
In deze nieuwe geveltoepassingen omvat de GreentoColour®-aanpak dezelfde elementen. Deze zijn echter aangepast aan de andere omstandigheden voor een optimaal resultaat. Zo wordt gebruik gemaakt van een speciaal voor gevelgroen ontwikkeld substraat en wordt een ander plantensortiment gebruikt met meer bladmassa en een attractiever winterbeeld.
GreentoColour® is een door Griffioen Wassenaar BV geregistreerd merk. Het gebruik van de merknaam en de verkoop van producten onder deze naam mogen alleen door Griffioen Wassenaar BV zelf, of door haar geregistreerde partners plaatsvinden.

Informatie en toepassing

Beide bedrijven beloven lage beheerskosten en een praktisch onbeperkte levensduur van het systeem. Griffioen Wassenaar BV is leverancier van GreentoColour®-Gevel by GRØNN. Voor de montage werkt Griffioen samen met een netwerk van erkende GreentoColour® partnerbedrijven.