Circulaire kunstwerken van gegolfd staal

Artikel delen

Bergschenhoek Civiele Techniek BV (BCT) is expert op het gebied van ontwerpen, produceren en monteren van gegolfd stalen kunstwerken; van duikerbuis tot verkeerstunnel. Door het gebruik van dunne gegolfd stalen plaatelementen – in combinatie met de steundruk van het omliggend aanvulmateriaal – wordt optimaal gebruik gemaakt van minimaal bouwmateriaal. Hiermee is een zeer lage milieubelasting te bereiken.

tunnel

Daarnaast bieden de modulaire gegolfd stalen constructies van BCT de mogelijkheid om eenvoudig duikers en tunnels aan te passen en eventueel te demonteren en in een ander project her te gebruiken; optimaal circulair bouwen.

De BCT-constructies zijn zeer licht van gewicht. Veelal voldoet een grondverbetering om een duiker of tunnel op te plaatsen. Hiermee zijn grote besparingen mogelijk, zeker in gebieden met slappe grondlagen. De gegolfd stalen plaatelementen worden prefab voorzien van een hoogwaardige corrosiebescherming, bestaande uit een zinklaag en een coating.
Hiermee is het mogelijk om kunstwerken te ontwerpen met een levensduur van >100 jaar.

De constructies hebben een zeer korte bouwtijd. Het zeer ervaren montage team van BCT bouwt een (vaar)duiker meestal 1 dag en een tunnel in een paar dagen tot een week. Doordat de constructies licht van gewicht zijn, is het mogelijk om een duiker of tunnel op het maaiveld te monteren en in geheel te plaatsen. Hiermee duurt het stremmen van een watergang of het afsluiten van een weg niet lang.

Bergschenhoek Civiele Techniek BV
www.gegolfdstaal.nl