Nieuwe mogelijkheden voor digitaal inmeten?

Artikel delen

Ontwikkelaar, producent en leverancier marXact heeft onlangs nieuwe hard- en software voor gemakkelijk digitaal inmeten uitgebracht. De vraag naar centimeter nauwkeurige data is groot in de markt, met steeds meer mogelijkheden om deze zelf te genereren. Door onder meer de nieuw geïntegreerde USB-C connector en 4G internet, net zoals periodieke software updates, stelt zij gebruikers daartoe in staat. marXact heeft daarmee een nieuwe versie uitgebracht van de digitale ontvanger waarmee het in 2018 op de markt kwam.

marXact

Hardware veranderingen

De USB-C connector is de nieuwe, wereldwijde standaard voor opladen en verbinden en vervangt de micro-USB die in het eerdere model is verwerkt. Hierdoor kan sneller worden opgeladen en hangen gebruikers gemakkelijker een krachtige powerbank aan de UNI voor wat “extra uurtjes” werken. USB-C wordt leidend in het dagelijks gebruik wat resulteert in “slim laden”. De aanwezige (12-polige) seriële connector maakt het mogelijk om op termijn ook te kiezen voor machinebesturing, wat momenteel in ontwikkeling is.

Daarnaast is 4G de nieuwe standaard voor internetsnelheid en -toegang geworden. Dit is door marXact geïntegreerd in deze nieuwe meetbol, waarbij eerder een gratis hardware upgrade voor de eerdere versie is geboden aan bestaande gebruikers. Hierdoor konden en kunnen gebruikers probleemloos en met 4G zelf blijven inmeten in het veld.

CEO Tommy van der Heijden: “Het is een feit dat er steeds minder professionele landmeters beschikbaar zijn, waardoor bedrijven moeten gaan zoeken naar alternatieven. Zelf digitaal inmeten ligt daardoor voor de hand. Wij willen mensen in staat stellen om zelf centimeter nauwkeurig in te meten, data te verwerken en zo controle over dat proces te houden. Daarvoor blijven wij ook periodiek updates uitbrengen, ook voor het eerdere model.”

marXact

Gratis periodieke updates

Leidend in het ontwikkelen en uitbreiden van producten en mogelijkheden, zijn voor marXact de ervaringen en wensen van gebruikers. Zo is vorig jaar een KLIC-viewer geïntegreerd in hun inmeetsoftware op basis van verzoeken uit het veld en worden ook de mogelijkheden in de eigen cloud omgeving verder uitgebreid met bijvoorbeeld volume berekeningen en in de toekomst tekentools en foto mogelijkheden. Daarvoor brengt het bedrijf periodieke software updates uit, welke gratis en tijdens het daadwerkelijk inmeten worden uitgevoerd. Zo worden de mogelijkheden voor gebruikers continue uitgebreid en krijgen zij steeds meer waar voor hun geld.

CTO Raoul van Ginkel: “De markt verandert razendsnel en steeds meer organisaties kiezen voor zelf digitaal inmeten. Wij zien ook dat er een grote behoefte is aan het heft in eigen handen kunnen nemen en werkprocessen vergemakkelijken. Dat is precies waar wij voor staan en dat merk je aan de manier waarop wij naar digitaal inmeten kijken, waar de gebruiker en hun werkproces(sen) voorop moeten staan. Niet alleen bij de aankoop, maar zeker ook daarna.”

Over marXact

marXact maakt centimeter nauwkeurig digitaal inmeten makkelijk en betaalbaar voor elke grondwerker die een smartphone kan bedienen. Sinds de oprichting in 2017, stellen wij veldwerkers in staat hun eigen projecten in te meten laten deze automatisch synchroniseren met hun GIS-tools. Gemakkelijke, intuïtieve software en hardware voor een interessante prijs. Made in Holland, maar wereldwijd gebruikt.

marXact
marxact.com/nl