Is uw team écht veilig aan het werk?

Artikel delen

“Onze aanpak is gestoeld op vier cruciale pijlers voor een veilige werkomgeving: machine, mens, werkomgeving en bedrijfscultuur. Naast reguliere inspecties van werkmaterieel, benadrukken we daarmee ook het bewustzijn van medewerkers omtrent veilig werken”, aldus BMWT.

Magazijnmedewerker met veiligheidshelm en geel hesje kijkt naar een tablet in een grote opslagruimte.

Met BMWT-Keur wordt de kwaliteit van periodieke veiligheidskeuringen op werkmaterieel geborgd. Zo worden jaarlijks meer dan 400.000 machines onder BMWT-Keur gekeurd. Ontdek hoe BMWT-Keur u kan ondersteunen bij een veiligere werkomgeving!

Veiligheid voorop

Monteur met pet en overall staat met gekruiste armen voor een gele bouwmachine.Een belangrijk instrument op het gebied van veiligheid is het keurmerk BMWT-Keur. Middels dit keurmerk wordt de kwaliteit van periodieke veiligheidskeuringen op werkmaterieel geborgd.

Veiligheid gaat echter verder dan alleen een gekeurde machine. Daarom levert het bedrijf naast BMWT-Keur ook een kwaliteitssysteem voor bedieningstrainingen onder de naam BMWT-Train. Veilig werken komt immers tot stand door een veilige machine én een kundige bediening. Ieder jaar wordt ruim 6.500 man Ssen getraind onder het label BMWT-Train om veilig en bekwaam met werkmaterieel te werken.

Duurzaamheid

Duurzame bedrijfsvoering is een van de grote uitdagingen voor de toekomst. BMWT helpt haar leden en de klanten van haar leden hierbij middels het Keur Duurzame Bedrijfsvoering, het Efficiencylabel voor tractieladers, Het Nieuwe Draaien en Het Nieuwe Heffen. BMWT participeert actief in De Groene Koers om de transitie naar emissieloos grondverzetmaterieel te realiseren.

Als u voor BMWT-Keur kiest, heeft u de volgende zekerheden:

  • De keuring gebeurt objectief en deskundig
  • De keuringen worden steekproefsgewijs gecontroleerd
  • BMWT-Keur gecertificeerde bedrijven krijgen jaarlijks een audit van TÜV Rheinland

Marktvertegenwoordiging

Vrijwel alle grote importeurs en leveranciers op het gebied van werkmateriaal zijn aangesloten bij BMWT. In totaal telt BMWT ruim 100 leden. Daarnaast zijn circa 120 bedrijven gecertificeerd om keuringen uit te voeren onder het kwaliteitssysteem BMWT-Keur. BMWT treedt actief op als gesprekspartner richting overheden, NGO’s en andere marktpartijen om de belangen voor de branche als geheel te vertegenwoordigen.

Zo werkt BMWT-Keur!

BMWT
www.bmwt.nl