Europa heeft officieel meer dan een miljoen elektrische auto’s

Artikel delen

In de straten van Europa zijn inmiddels meer dan een miljoen elektrische auto’s te zien. Europa heeft deze benchmark sneller bereikt dan de Verenigde Staten. De Amerikanen liggen op schema het aantal later dit jaar te halen. Europa en de Verenigde Staten zijn achtergebleven bij China, dat in 2017 één miljoen verkooppunten voor elektrische voertuigen bereikte; Europa’s prestatie is echter geen geringe prestatie.

Europa zag in de eerste helft van dit jaar 195.000 elektrische auto’s verkocht worden, een toename van 42 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit cijfer omvat elektrische auto’s die worden verkocht in de Europese Unie en in IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Noorwegen, waarvan de laatste nog steeds toonaangevend is, met het hoogste aantal verkochte elektrische voertuigen.

Analist EV-Volumes schat dat de Europese verkoop van elektrische voertuigen tegen het einde van het jaar 1,35 miljoen zal bedragen. Het cijfer omvat zowel volledig elektrische voertuigen als hybride plug-in-modellen die overschakelen naar conventionele motoren nadat hun korte-afstand-accu leegraakt.

Industrie leiders zijn optimistisch over de vooruitzichten voor milieuvriendelijke auto’s, ondanks plug-in hybrides die slechts 2% van het marktaandeel vertegenwoordigen. Viktor Irle, marktanalist bij EV-Volumes, merkte op: “een voorraad van een miljoen elektrische voertuigen is een belangrijke mijlpaal op weg naar elektrificatie en het halen van emissiedoelstellingen, maar het is natuurlijk niet genoeg.” Eén ding is echter zeker: Europa heeft absoluut de drive om fossiel-brandstofvrije wegen te bereiken.

Bron: The Guardian