Veiligheidshandschoen voor inspectie hydrauliek

Artikel delen

Hydrauliek is één van de belangrijkste aandrijftechnieken in de industrie. Olie wordt onder zeer hoge druk verpompt. Iedere hydraulische installatie moet regelmatig worden geïnspecteerd; met name de slangen. Die inspectie is voor de medewerker een risicomoment omdat juist dan een hogedruk-lekkage juist kan ontstaan. Pirtek levert een volledig nieuw ontworpen veiligheidshandschoen met uitstekend draagcomfort.

Vloeistoffen hebben soms een extreem hoge werkdruk. Zij veroorzaken ernstige verwondingen wanneer de lekkage vanaf korte afstand het lichaam raakt. Veel bedrijven zijn hier onvoldoende mee bekend. Een hogedruk-injectie kan, wanneer niet juist behandeld, leiden tot amputatie van het getroffen ledemaat en soms tot het overlijden van het slachtoffer.

Pirtek levert een volledig nieuw ontworpen veiligheidshandschoen met uitstekend draagcomfort. Deze is bestand tegen hogedruk-infiltratie tot 700 bar (10.150 psi) bij openingen van 0,05 mm tot 0,3 mm met standaard hydrauliekolie. Deze kwaliteiten zijn volgens de makers uniek in de wereld en daarmee past het uitstekend binnen arbo en preventie. Ze zijn een ‘must’ voor iedere hydrauliek-toolbox. Een gewone werkhandschoen biedt namelijk slechts schijnveiligheid, omdat deze een hogedruk lekkage gewoon laat doordringen.

Voorkomen is beter

Pirtek, marktleider in hydrauliekservice, biedt preventief onderhoud als aanvullende service. Hierbij hoort ook hydrauliekslanginspectie. Toenemende complexe eisen vanuit ‘Europa’, opgelegd aan de machine-eigenaar, zijn mede reden dat steeds meer bedrijven van deze service gebruik maken. In Nederland is de NPR richtlijn (Nederlandse Praktijk Richtlijn) leidend. Deze richtlijn gaat veel verder dan alleen de kwaliteit van de hydrauliekslang en -koppeling. Dat vergt specifieke vakkennis. Pirtek voert deze service uit waar en wanneer het de opdrachtgever uitkomt.

Pirtek, www.pirtek.eu