Allround kunststofspecialist

Artikel delen

Vanwege de hoogwaardige eigenschappen worden kunststoffen al jaren toegepast voor leidingsystemen in verschillende sectoren. Zowel bovengronds als ondergronds worden kunststofleidingsystemen meer en meer toegepast. Belangrijke redenen zijn de hoge chemische resistentie, de duurzaamheid, het lichte gewicht, de grote mechanische slagvastheid en de flexibiliteit. Kunststofleidingsystemen zijn onderhoudsarm, doordat zij ongevoelig zijn voor corrosie. Wilkon®, allround kunststoftechniek specialist voor de Industrie, Infra en Installatietechniek, is op Infra Relatiedagen aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Door de jarenlange ervaring en productkennis kunnen klanten breed worden ondersteund. Wilkon® kan zorgen voor een volledige project ondersteuning of tijdens een fase van een project. Het marktgebied varieert van de petrochemische industrie tot de infrabranche. Het bedrijf heeft ervaring en kennis over kunststoffen variërend van PVC, HDPE, PP, PVDF en GVK Leidingsystemen.

Spiegellassen kunststof leidingsystemen

Het spiegellassen – ook wel stuiklassen of stomplassen genoemd – vindt plaats met behulp van een computergestuurd spiegellasapparaat en is geschikt voor het verbinden van drukleidingen. Het spiegellassen is een zeer betrouwbare verbindingstechniek voor het verbinden van kunststofleidingen in een groot diameterbereik. De lasvlakken worden vlak geschraapt en daarna onder druk tegen de lasspiegel geplaatst. De lasvlakken worden met gereduceerde druk verhit en na het verwijderen van de spiegel onder druk samengevoegd. De plastisch geworden lasvlakken smelten samen tot één homogene massa en er ontstaat een lasril.

Wilkon BV
www.wilkon.nl
Standnr. 420