Mercedes-Benz Trucks en Vans op Transport Compleet Hardenberg

Artikel delen

Van 26 t/m 28 maart aanstaande vindt de vakbeurs Transport Compleet Hardenberg plaats in de Evenementenhal in Hardenberg. Mercedes-Benz Trucks Nederland en Mercedes-Benz Vans Nederland presenteren gezamenlijk op de stand verschillende bedrijfswagenoplossingen. Het thema connectiviteit krijgt veel aandacht met onder meer de nieuwe Sprinter en de nieuwe Actros truck.

Transport Compleet Hardenberg

De Evenementenhal in Hardenberg staat op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 maart weer in het teken van de goed bezochte vakbeurs waar trucks, trailers, carrosseriebouw en aanverwante producten aan het publiek worden getoond. Vorig jaar trok de vakbeurs ruim 13.000 professionals uit de transportsector waarvan 91% aangaf deze beurs dit jaar weer te bezoeken. Mercedes-Benz Trucks Nederland en Mercedes-Benz Vans Nederland presenteren gezamenlijk op de stand verschillende bedrijfswagenoplossingen. Naast de bestel- en vrachtwagens van Mercedes-Benz staat ook een voertuig van het Daimler merk FUSO op de stand.

Nieuwe Actros

Afgelopen september was de nieuwe Mercedes-Benz Actros voor het eerst te bewonderen op de IAA in Hannover. In maart staat het vlaggenschip van de Mercedes-Benz truckrange op de vakbeurs in Hardenberg. De meest opvallende uiterlijke verandering is het ontbreken van zijspiegels aan de cabine. Maar vooral onderhuids is de Actros sterk doorontwikkeld. Meer dan zestig innovaties dragen bij aan een optimale TCO (Total Cost of Ownership), een hoge veiligheidsstandaard en maximale beschikbaarheid.

Dit zijn de bekende pijlers uit het RoadEfficiency concept van Mercedes-Benz Trucks. Dankzij de verbeterde aerodynamica en de vernieuwde Predictive Powertrain Control (PPC) is de Actros tot wel 5% zuiniger dan zijn voorganger. Deze anticiperende cruisecontrol ‘kent’ nu ook bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten. Daarbij maakt PPC gebruik van een zeer geavanceerd gps-systeem en precieze topografische wegenkaarten. Hierdoor kan met de nieuwe Actros op snelwegen tot 3% brandstof worden bespaard. Op provinciale wegen en binnen de bebouwde kom kunnen besparingen van maar liefst 5% gerealiseerd worden.

Veiligheid en Mercedes-Benz Uptime

Ook qua veiligheid is de truck trendsettend. Een opzienbarende veiligheidsinnovatie van de nieuwe Actros is Active Drive Assist. Het systeem is gebaseerd op de beproefde automatische afstandsregeling met stop-and-go-functie en op de spoorassistent. Active Drive Assist meet afstanden naar voorliggers en rijstrookmarkeringen. Daarbij remt, accelereert en stuurt het systeem zelf indien nodig.

De chauffeur heeft met de Actros cabine een zeer moderne werkplek met Multimedia-cockpit met zijn twee hoge resolutie touchscreen kleurendisplays. Ook de connectiviteitsservice Mercedes-Benz Uptime sluit naadloos aan op de kwaliteiten van de Actros. Door de truck, de klant en de Mercedes-Benz dealer met elkaar te verbinden kunnen onderhoudswerkzaamheden efficiënt worden ingepland en ongeplande stilstand tot een minimum worden beperkt.

Sprinter als nieuwe Standaard

De Mercedes-Benz bestelwagenrange is met verschillende modellen en talloze leveringsvarianten en opties zeer compleet. Vorig jaar werd de nieuwe Sprinter geïntroduceerd die het ruim twintig jaar durende succesverhaal een vervolg geeft. Voor het eerst in de historie is deze grote bestelwagen ook leverbaar met voorwielaandrijving. Het model legt de lat onverminderd hoog als het gaat om rijdynamiek, veiligheid en praktische inzetbaarheid. Opvallend is de connectiviteit van de Sprinter. Niet alleen zorgt het state of the art MBUX-multimediasysteem dat met spraak bestuurd kan worden, voor veel gemak. Ook is de Sprinter 100% connected dankzij Mercedes PRO. Deze unieke wagenparkoplossing verbindt bedrijven, bestuurders en voertuigen met elkaar en verhoogt zo de bedrijfsmatige efficiëntie en productiviteit. Er zijn acht Mercedes PRO pakketten met in totaal achttien diensten. Zo profiteert men onder meer van een eenvoudigere en geoptimaliseerde onderhoudsplanning, actuele voertuigstatus en een minimaal uitvalsrisico.

Veelzijdig FUSO

Naast de zware vrachtwagens van Mercedes-Benz zal de lichtere FUSO Canter ook zijn opwachting maken op Transport Compleet Hardenberg. Dankzij het flexibele laadvermogen, de veelzijdige inzetbaarheid en de wendbaarheid is de Canter uitermate geschikt voor de hoveniersbranche, landschapsarchitectuur en distributiesector tot aan gemeentewerken en de bouwsector. De Canter 3C13 met open laadbak wordt op de vakbeurs gepresenteerd. De compacte truck met korte draaicirkel kan met een B-rijbewijs bestuurd worden. Voor veiligheid en comfort is deze Canter leverbaar met airbags voor zowel bestuurder als bijrijder en met Duonic automaat met dubbele plaatkoppeling.