Vernieuwde elektrische Volvo-trucks voor in de stad

Artikel delen

Met een elektrische actieradius tot 450 km, een veel kortere oplaadtijd en nieuwe actieve veiligheidsfuncties zijn Volvo’s vernieuwde middelzware elektrische trucks ontworpen voor emissieloos werken in een stedelijke omgeving. Sinds de introductie in 2019 van de Volvo FL- en FE-modellen is de AC-laadcapaciteit bijna verdubbeld tot 43 kW. Daardoor wordt de tijd die nodig is om de batterij op te laden met ongeveer 50 procent verkort.

Elektrische vrachtwagen

Volvo noemt de zero-emissie trucks relevanter dan ooit nu steden schone stadszones introduceren en bedrijven hun duurzaamheidsambities opschroeven. De recent bijgewerkte batterijpakketten bieden nu een totale actieradius tot 450 km per lading. De vernieuwde FL- en FE-modellen kregen daarnaast een ander design met een aantrekkelijk front en opvallende LED-koplampen.

Veiligheid is essentieel voor trucks die in de drukke (binnen)stad vaak de beperkte ruimte moeten delen met auto’s, fietsers, kickbikers en voetgangers. Een reeks nieuwe functies verhoogt de veiligheid voor zowel de bestuurder als andere weggebruikers. Deze veiligheidsupgrades betekenen dat de Volvo FL- en FE-modellen de Algemene Veiligheidsvoorschriften overtreffen die in 2024 in Europa van kracht worden. De vernieuwde elektrische trucks worden in de eerste helft van 2024 geleverd.

Volvo Trucks Nederland
www.volvotrucks.nl