Onafhankelijke veegmachine door powerpack

Artikel delen

Bauma was ook voor Adler Arbeitsmaschinen een succes, want van die recordbrekende 620.000 bezoekers zijn er heel wat langsgegaan bij de binnen- en buitenstand van het Westduitse bedrijf. Ze zagen er kwaliteitsmachines uit een breed programma, met als Bauma-noviteit de door zijn powerpack onafhankelijk werkende elektrische veegmachine K600.

De elektrische veegmachine K600 heeft uiteraard alle positieve eigenschappen van de ‘reguliere’ K600. Zijn borstel – diameter 600 mm – heeft een lange gebruiksduur en uitstekend veegresultaat, ook bij sneeuw. De hydraulische opvangbak is groot, heeft een leegschuddenoptie en er kan worden geveegd zonder demontage van de opvangbak en dat scheelt tijd. Maar het mooiste aan de elektrische K600 is voortaan zijn powerpack, waardoor hij onafhankelijk – want geheel elektrisch – wordt aangedreven.

Handig is verder de draadloze bediening via de smartphone, waardoor de machinist/bestuurder zijn cabine niet meer uithoeft om de veeginstelling aan te passen. Dat maakt deze K600 sneller en veiliger en – denkend aan laarzen of schoenen – schoner in het gebruik. De smartphone bediening was overigens vorig jaar op de TKD te zien bij de grootste veger uit de Adler-serie, de maximaal 3,90 meter brede K950.

De fabriek en het hoofdkantoor van Adler Arbeitsmaschinen GmbH & Co. KG is gevestigd in Noordwalde. De fabriek ligt dichtbij de snelweg (Bundesstrasse 54), op drie kwartier rijden vanaf Enschede. Goed om te weten voor degenen die de elektrische veegmachine K600 zelf eens willen bekijken en eventueel uitproberen. Met de auto naar de fabriek toe zal voor veel Nederlanders nauwelijks een probleem zijn.

Adler Arbeitsmaschinen GmbH & Co
www.adler-arbeitsmaschinen.de/nl/