Onaangename verrassingen vooraf uitsluiten bij wegonderhoud

Artikel delen

Beter gesteld staan bij wegonderhoud. Dat kan door vooraf de wegopbouw compleet in kaart te brengen via radarmetingen. De Wegenscanners bieden een doeltreffende methode om met een meetwagen informatie over wegconstructie en fundering/ondergrond te vergaren, voordat u als overheid of aannemer aan de slag gaat. Want één ding is zeker: er duiken zonder grondig onderzoek (bijna) altijd onaangename verrassingen op, die ervoor zorgen dat planningen uitlopen en kosten oplopen.

Wilco Bouwmeester van De Wegenscanners ziet dat steeds meer aannemers en overheden het zekere voor het onzekere kiezen en gebruik maken van de unieke non-destructieve meetmethode. “Het aantal opdrachtgevers groeit gestaag. We werken voor verschillende gemeenten en gerenommeerde aannemers in Nederland en België. Het gaat om een toegankelijke methode waarbij de meetwagen simpel tussen het overige verkeer radarmetingen verricht, tot wel 4 meter diepte. Zo brengen wij uw wegareaal gedetailleerd in kaart. U integreert deze informatie eenvoudig in uw GIS-beheerpakket of u krijgt inzicht in de informatie door onze wegviewer-app. Het wegonderhoud is vervolgens veel gerichter en efficiënter in te vullen.”

Recent is naast de vestiging in Groningen een tweede vestiging in Deventer geopend en is een tweede meetwagen opgetuigd. “Onze unieke methode wordt ontdekt door wegenbouwend Nederland. Dankzij het onderzoek is een gemeente of aannemer ‘in control’. Je hebt met ons onderzoek direct inzicht in schades en laagdiktes. Want de praktijk is dat er door de jaren heen vaak van alles met een weg gebeurt. Diverse extra lagen asfalt, wel of geen nieuwe fundering, reparaties, je weet gewoon niet wat je tegenkomt. Met alleen een boorkernonderzoek red je het niet. Dat is wel het geval met onze methodiek, voor een goed en volledig inzicht van de wegconstructie.”

Informatie: www.dewegenscanners.nl

Infra Relatiedagen 2020 Standnummer 218