Aziatische duizendknoop bestrijden met heet water

Artikel delen

De Aziatische duizendknoop is een invasieve plantsoort en is een uitdaging om te bestrijden. De plant zorgt voor enorme schade aan dijken, wegen en gebouwen. Daarnaast verdringen ze inheemse planten. Het is dus belangrijk om dit onkruid te bestrijden. Dit kan met gebruik van heet water. Met deze manier giet je water van 102 graden over de plant, hierdoor barsten de cellen van de plant open. De plant moet uit zijn reserves putten om te herstellen en na een aantal keer herhalen geeft de plant het op.

De Aziatische duizendknoop is lastiger te bereiken. Voor de bestrijding hiervan heeft Empas in samenwerking met meerdere groenorganisaties een priklans ontwikkeld. Met deze lans is het mogelijk om de wortels te injecteren met kokend water. Daarnaast is het belangrijk ook de bodem eromheen te injecteren en de bodemtemperatuur te meten zodat het onkruid drastisch teruggedrongen wordt en de plant geen schade meer kan aanrichten.

Empas
www.empas.nl