Japanse duizendknoop bestrijden met microgolven

Artikel delen

Ontbreekt het u aan de juiste middelen om ‘de sloper’ te lijf te gaan? Woekert de Japanse duizendknoop bij gebouwen, funderingen, verhardingen, oevers, rioleringen, leidingen en de infrastructuur? Bieden de andere methoden geen oplossing voor deze moeilijk bereikbare locatie? KING RootBarrier heeft hiervoor als oplossing de Floratron®.

bestrijding

Deze innovatie van KING RootBarrier pakt zelfs de meest kritische en moeilijk bereikbare locaties op een doelgerichte werkwijze aan. Hierdoor gaat er geen energie verloren en is de methode veilig voor de omliggende omgeving. Daarnaast laten de testresultaten zien dat behandeling met succes beperkt kan worden tot 1 keer per jaar.

Een voorbeeld is een Japanse duizendknoop die schade heeft aangericht aan de infrastructuur, doordat de plant door het asfalt heen gegroeid is. Voorheen was het niet mogelijk om de plant op deze locatie tot in de wortel te behandelen waardoor de plant bleef terugkomen. De Floratron® brengt hier verandering in.

Door middel van microgolven verhit de Floratron® het vocht in de wortel van de plant. Wanneer dit vocht wordt verhit, ontstaat er stoom en dit zorgt ervoor dat de moleculen verdampen. Zodra de moleculen verdampt zijn, zit er geen vocht meer van binnen, waardoor de wortel helemaal uitdroogt. Een uitgedroogde wortel betekent geen leven meer in de plant. Kortom, de Floratron® is dé oplossing tegen de Japanse duizendknoop op moeilijk bereikbare locaties. Deze innovatie van KING RootBarrier zorgt ervoor dat we een stapje dichter bij de overwinning staan in de strijd tegen de Japanse duizendknoop.

KING RootBarrier
www.kingrootbarrier.com