TOBROCO-GIANT onthult opvolger V452T

Artikel delen

Jarenlang was de V452T het meest verkochte model uit het modellengamma van TOBROCO-GIANT. Met de komst van de G2700 modellen heeft de machine een waardig opvolger gekregen. Niet alleen is de G2700 krachtiger als het gaat om vermogen en trekkracht. Door een hoger bedrijfsgewicht zijn de kiplasten flink toegenomen.

G2700 HD+

De G2700 is beschikbaar in vier verschillende modellen. Als G2700 HD, G2700 X-TRA HD, G2700 HD+ en G2700 X-TRA HD+. Voor alle vier de modellen geldt dat ze worden aangedreven door een 3 cilinder Kubota motor met 50 pk. De motor is uitgerust met DOC en DPF en voldoet aan de laatste, EU Stage V, normen voor schone motoren. Daarnaast worden alle modellen aangedreven door een hydrostatische vierwielaandrijving met automotive besturing
Het verschil tussen de G2700 (X-TRA) HD en G2700 (X-TRA) HD+ is terug te vinden in het gebruik van verschillende planetaire assen in HD uitvoering. De G2700 HD en G2700 X-TRA HD zijn uitgevoerd met 8 tons planetaire assen met limited slip en deze zorgen voor een trekkracht van 20.000 N en maximale rijsnelheid van 25 km/h. De G2700 HD+ en G2700 X-TRA HD+ zijn voorzien van 12 tons planetaire assen en elektrische inschakelbare 100% sper op beide assen. Deze aandrijving zorgt voor een trekkracht van 28.000 N en maximale rijsnelheid van 30 km/h.

G2700 X-TRA HD+

Flexibel in gebruik en vervoer

Of het nu gaat om werkzaamheden op het gebied van infrastructuur, op bouwplaatsen, voor hoveniers, grondverzet of agrarische toepassingen. De G2700 is voor alle sectoren inzetbaar en kan het gehele jaar gebruikt worden. Met behulp van de hydraulische snelwissel is het mogelijk binnen enkele seconden van werktuig te wisselen en de machine aan te passen naar de werkzaamheden van dat moment.
Het knik-pendelsysteem geeft de G2700 een kleine draaicirkel en hierdoor kan de machine in kleine ruimtes opereren. Dit systeem geeft de wielladers daarnaast veel stabiliteit omdat het ervoor zorgt dat alle vier de wielen op de grond blijven, zelfs bij werkzaamheden op oneffen terrein. Hierdoor is het niet alleen veilig werken, maar daarnaast is er altijd voldoende tractie. De machines kunnen op een aanhanger vervoerd worden.

G2700 X-TRA HD+

Kiplast tot 2.900 kg

Zowel de G2700 HD als de G2700 X-TRA HD hebben een bedrijfsgewicht van 2.550 kg. Dit geeft het model met de standaard hefarm een hefhoogte van 2.96 meter en kiplast van 2.375 kg. Voor de G2700 X-TRA HD geldt een hefhoogte van 2,5 meter en kiplast van 2.850 kg. Het bedrijfsgewicht van de G2700 HD+ modellen ligt op 2.600 kg en dit zorgt voor een kiplast van respectievelijk 2.400 kg voor de G2700 HD+ en 2.900 kg voor de G2700 X-TRA HD+.

Geheel naar wens samen te stellen

De G2700 modellen zijn standaard uitgerust met zaken als een ROPS/FOPS veiligheidsdak, dubbelwerkende hydraulische functie op de hefarm en een luxe, geveerde stoel. Optioneel zijn de machines uit te voeren met zaken die wenselijk zijn voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Dit begint met de keuze voor een standaard hefarm voor het werken op hoogte of de X-TRA variant met een lager voorframe dat specifiek ontwikkeld voor het extreem zware werk en werkzaamheden binnen de constructie en het grondverzet.
Daarna is er een ruime keuze aan opties waarbij te denken valt aan aan een ruime ROPS/FOPS cabine, extra dubbelwerkende (proportionele) functies, elektrisch inschakelbare tandempomp of wegtoelating. Met deze opties zorgt TOBROCO-GIANT ervoor dat iedere klant een G2700 kan configureren voor maximale inzetbaarheid