Twee primeurs van Tobroco-Giant

Artikel delen

Met zestien machines gaat Tobroco-Giant naar de TKD. Drie daarvan komen in actie op het eigen demoterrein. Bezoekers kunnen tevens kennis maken met twee primeurs. De eerste is een nieuw model wiellader, de G4500 X-TRA, en de tweede de SK202D schranklader. Beide machines beleefden hun wereldpremière tijdens Intermat in Parijs en worden nu voor het eerst aan het Nederlandse publiek getoond.

Met de G4500 X-TRA is Tobroco-Giant voor het eerst actief in de gewichtsklasse tussen 4.400 en 5.200 kg.

De G4500 X-TRA heeft een bedrijfsgewicht tussen de 4.400 en 5.200 kg, een gewichtsklasse waarin de fabrikant uit Oisterwijk nog niet eerder actief was. Het lage voorframe zorgt voor een laag zwaartepunt en dat maakt de machine uitermate geschikt voor het zware werk. Hij wordt aangedreven door een nieuwe 55 kW (75 pk) sterke dieselmotor van Kubota. Die is voorbereid op de Europese Stage V-normen die de komende jaren van kracht worden. Verder is de wiellader uitgerust met hydrostatische vierwiel aandrijving met automotive besturing (Rexroth) en een honderd procent schakelbare sper op beide 16 tons assen. Optioneel is de rijsnelheid te verhogen naar 35 km/uur.

De SK202D is een kleine krachtpatser.

De SK202D is een kleine krachtpatser. Onderhuids zijn een nieuw ventielenblok en grotere hydrauliekpomp toegepast voor extra gebruiksvriendelijkheid en meer vermogen (tot 35 l/min en 180 bar). Heffen en kiepen kan nu tegelijkertijd en de grotere wielmotoren zorgen voor meer duw- en trekkracht, betere rijeigenschappen en zijn tevens onderhoudsarm. Door de nieuwe wielflenzen kunnen banden eenvoudig op locatie verwisseld worden. Dankzij een groot assortiment aan banden is er een machinebreedte tussen 76(!) en 110 centimeter te realiseren. De SK202D heeft een beperkt eigen gewicht van slechts 795 kg en door zijn kiplast van 434 kg zorgt dit voor een machine die werkzaamheden veilig en efficiënt uit kan voeren.

Tobroco Giant
www.tobroco-giant.com.
Kavel: 136