Volledig elektrische chipperlijn beschikbaar

Artikel delen

Hencon Forestry is continue bezig om in de fabrieken in Nederland en Italië de AXSEL chippers verder te ontwikkelen en in te spelen op de laatste ontwikkelingen. Zo is er een ontwikkeling gaande richting meer stationaire elektrische toepassingen. Om aan deze ontwikkeling te kunnen voldoen, heeft het bedrijf ook bij AXSEL een volledige elektrische chipperlijn leverbaar. Deze Chipperlijn begint met een vermogen van 55kW (75pk) t/m electro motoren van 250kW (335pk).

Zoals men van AXSEL gewend is, zijn ook de Electro Chippers volledig op klantwens samen te stellen met vele opties vanaf aanvoer, chippen tot en met afvoervan de chips. Denk hierbij aan opties als: metaal detectie systeem; vibrerende schutbak in alle gewenste lengtes beschikbaar; automatische invoer kettingbaan; hydraulisch wegklapbaar tegenmes ingeval van contact met ijzer; volledige radiografische afstandsbediening; stationaire kraan opbouw en afvoer band / elevator.
Zo is ook de gewenste output van bijvoorbeeld Microchips 2mm of G100 kwaliteit met een aantal aanpassingen haalbaar.
De chipper op de foto heeft een invoerbreedte van 1000 mm met een invoerhoogte van 600mm, acceptabel voor hout met een maximale diameter van 450 mm.
De electrische motor heeft een vermogen van 335 Pk/250Kw. Dit alles leidt in deze configuratie tot een output van 180-200 m3 per uur.

Hencon Forestry
www.henconforestry.com