Vernieuwingen in functionaliteit en ontwerp

Artikel delen

Bad Laasphe – Bij zijn producten staat Weber MT altijd op hoogste kwaliteit, functionaliteit en veiligheid. Daarvoor investeert de specialist in handbediende verdichtingstechniek continu in de optimalisatie van zijn machines. Actueel voorbeeld: de verdere ontwikkeling van de trilstampers.

Weber MT trilstamper

Bij de trilstampers van de series SRV 590, SRV 620 en SRV 660 is een nieuwigheid de gashendel die verschillende functies combineert. Deze biedt niet alleen gedefinieerde instellingen voor vol gas, lager toerental (vermogen) alsmede stationair toerental, maar stopt ook de motor en sluit respectievelijk opent tegelijkertijd de brandstoftoevoer. Het laatste komt overeen met het tot nu toe handmatig bedienen van de benzinekraan. Alle instellingen zijn als markering goed zichtbaar in de benzinetank gegoten.
De benzinetank met een inhoud van 3,1 liter zelf verschijnt bovendien in een nieuw ontwerp en past perfect in het totaalbeeld van de stamper. Het tankdeksel is veilig aan de tank bevestigd, zodat u het niet kunt verliezen.
Bedrijfsveiligheid staat bij de in de praktijk beproefde stampers voorop. Een leidingfilter en een voorfilter in de benzinetank zorgen ervoor dat noch stof noch vuil via de benzine in de carburateur terecht kan komen en tot uitval leidt.

Met een krachtig, meertraps luchtfiltersysteem, bestaande uit de standaard cycloonvoorafscheider, een voorfilter van schuimrubber, hoofd-filterelement en het extra luchtfilter van de motorfabrikant, overtuigt de SRV-serie ook onder ongunstige gebruiksomstandigheden. Extra veiligheidsgaranties: De robuuste motorbeveiliging met afdekking, het centrale kraan- en hefstruckoog alsmede de waarschuwing bij een tekort aan olie die de motorstart bij een te laag oliepeil voorkomt.

De passende trilstamper voor elk eis

Goede verdichtingsresultaten, een groot bedieningsgemak en vooral een robuuste en duurzame constructie kenmerken alle trilstampers van Weber MT.
Speciale machines breiden het toepassingsspectrum uit. Voor het verdichten op plekken, waar weinig ruimte is en voor het afdekken van leidingen en buizen zijn bijvoorbeeld de lichte trilstampers SRV 300 en SRE 300 zeer geschikt. De laatste is voorzien van een lithiumionaccu – voor een efficiënte verdichting zonder emissie.

Meer informatie: www.webermt.com