Betrouwbare verdichtingstechnologie voor veeleisende projecten

Artikel delen

Weber MT, een specialist op het gebied van handbediende verdichtingstechniek, heeft recentelijk innovatie producten geïntroduceerd. De nadruk lag hierbij op trilplaten en trilstampers met batterijtechnologie, evenals hun nieuwste innovatie genaamd “Weber Smart Assist”.

Trilplaat

De juiste toepassing en regelmatig onderhoud zijn voor een continue beschikbaarheid van groot belang. Hierbij helpt de Weber Smart Assist.

De software van Weber Smart Assist analyseert signalen van de in de machine ingebouwde sensoren en geeft deze met symbolen grafisch weer. Net als bij de huidige motorbewaking van Weber MT wordt de motor altijd dan uitgeschakeld als bij het doorrijden motorschade is te verwachten.

Meer nog: Aan de gebruiker wordt tevens door symbolen aangegeven hoe hij de aangegeven storing kan verhelpen. Bij een sterk vervuild luchtfilter wordt zo stapsgewijs het reinigen en vervangen van het filterelement uitgelegd. Onderdeel van het Weber Smart Assist is ook de verdichtingscontrole COMPATROL die nu in een nieuw design verschijnt. Deze geeft aan de gebruiker in een goed leesbaar en eenvoudig te begrijpen balkdiagram de verdichtingsvoortgang aan.

Nieuw is ook de bediening van de machines. Na het starten wordt de trilling door een druk op de knop ingeschakeld. Een gashendel hoeft u niet te zoeken omdat de motoren het juiste toerental automatisch bijregelen. Hierbij worden de nieuwe Hatz-dieselmotoren van de E1-serie toegepast. Naar wens kunnen de nieuwe WSA-grondverdichters verkrijgbaar voor de types CR 6, CR 7, CR 8 en CR 9 ook van een dieselpartikelfilter worden voorzien.

Weber MT
www.webermt.com