Betrouwbare verdichtingstechnologie voor veeleisende projecten

Artikel delen

Weber MT, de specialist in handbediende verdichtingstechniek, introduceerde op de MATEXPO in Kortrijk (B) innovatieve producten. Naast een overzicht van het productassortiment lag de focus op Trilplaten en trilstampers met batterijtechnologie en het nieuwe product “Weber Smart Assist” (WSA).

SoftwareDe juiste toepassing en regelmatig onderhoud zijn voor een continue beschikbaarheid van groot belang. Hierbij helpt de Weber Smart Assist.

De software van Weber Smart Assist analyseert signalen van de in de machine ingebouwde sensoren en geeft deze met symbolen grafisch weer. Aan de gebruiker wordt tevens door symbolen aangegeven hoe hij de aangegeven storing kan verhelpen.

Bij een sterk vervuild luchtfilter bijv. wordt zo stapsgewijs het reinigen en vervangen van het filterelement uitgelegd. Onderdeel van het Weber Smart Assist is ook de verdichtingscontrole COMPATROL die nu in een nieuw design verschijnt. Deze geeft aan de gebruiker in een goed leesbaar en eenvoudig te begrijpen balkdiagram de verdichtingsvoortgang aan.

De motorfabrikant Hatz biedt sinds kort een volgens de Duitse “Technische regels voor gevaarlijke stoffen” goedgekeurd roetfilter (DPF) aan. In samenwerking met de elektronisch geregelde E1-dieselmotoren belooft Hatz een reductie van de deeltjesemissies van meer dan 95 %!

Weber MT biedt met de omkeerbare grondverdichters CR 6 WSA DPF en CR 7 WSA DPF twee machines met DPF aan.

Met beide machines kan dus probleemloos in meer dan schouderdiepe greppels en in geheel of deels gesloten ruimten (bv. hallen) worden gewerkt. Dit wordt ook bevestigd door de Duitse beroepsorganisatie “BG BAU”, die de aangesloten bedrijven ondersteunt met arbopremies voor de aanschaf van trilplaten met zelfreinigende roetfilters.

Weber MT
www.webermt.com