Duurzame halfverharding voor schouwpaden, wandelpaden, golfpaden

Artikel delen

Bestone® komt uit de ‘Groene Groeve’ van Europa. In Noorwegen om precies te zijn in Florø, ten noorden van Bergen, ligt Bremanger Quarry, onderdeel van de Bontrup Group.

In Florø wordt het basismateriaal gewonnen. Vervolgens wordt het vervoerd per zelf-lossende bulkcarrier naar een van de terminals in Amsterdam (Graniet Import Benelux) en Antwerpen (Antwerp Stone Terminal). Hier wordt het verder gebroken, gewassen en gezeefd in de diverse korrelgraderingen voor de verschillende deelmarkten, onder andere voor de GWW sector en de keramische en kalkzandsteen-industrie.

Zo ook Bestone® 0/8 mm; dit materiaal wordt al jaren succesvol ingezet als inspectiepad naast het treinspoor en daarnaast al geruime tijd als padverharding voor wandel, fiets, golf en recreatiepaden. Het materiaal is slijtvast, goed zelf aan te leggen en enorm duurzaam. De Bontrup Group heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Bremanger Quarry maakt optimaal gebruik van innovatieve technieken voor groene energie terugwinning en maakt gebruik van zwaartekracht bij de productie. Daarnaast is de groeve zo ontwikkeld dat er nauwelijks impact is op het landschap. Het breekproces gebeurt ondergronds, en er wordt significant bespaard op brandstof doordat state-of-the-art dumpers alleen worden verplaatst over een korte, horizontale afstand. Dit alles resulteert in een CO2-neutraal breekproces en dus een lage MKI score.

Bontrup/Graniet Import Benelux
www.bontrup.com