In de Spotlight

Artikel delen

Beton afwerken zonder CO2-uitstoot

De kwaliteit van een betonvloer hangt sterk af van de kwaliteit van de verwerking van het beton, zo weten de vakmensen. Met verwerking bedoelen we niet alleen de stort, maar ook de afwerking van de toplaag van het beton. Omdat ook in de bouwsector steeds duurzamer gewerkt wordt, met name door de CO2-uitstoot te beperken, zullen benzine- en dieselmotoren in bouwmachines langzaam gaan verdwijnen. Daarom brengt Machineleverancier Lievers Holland de eerste elektrische zero emissie afwerkspaan voor betonvloeren op de markt.

Extreem lichte betonafwerkspaan op accu

De K150Li afwerkspaan is de tweede zero emissie machine die Lievers op de markt brengt. Het is de doorontwikkeling van de veel gebruikte K150B lichtgewicht afwerkspaan.

Alle positieve punten van zijn voorganger zijn versterkt en alle feedback vanuit de praktijk is meegenomen in deze nieuwe innovatie. Zo is de K150Li ruim 25 procent lichter van gewicht en werkt hij op het bekende Lievers 18V batterijsysteem, waardoor de machine perfect samen met de P18Li accu trilnaald te gebruiken is. De machine is daarom uitermate wendbaar en kan eenvoudig om obstakels heen gemanoeuvreerd worden.

De handige en lichte afwerkspaan werkt zonder afrei-geleidingen en is te gebruiken is voor bijna alle typen beton. De standaard werkbreedte van deze afwerkspaan is 1,5 meter en heeft een in hoogte verstelbare stuurhendel, dit samen met het instelbare toerental is de vloerafwerking gegarandeerd snel en moeiteloos. Het lage gewicht, in combinatie met de afgeronde en opstaande hoeken van het profiel, voorkomen de zogenaamde aanzetranden op de betonvloer. Na registratie van uw nieuwe Lievers machine krijgt u gratis een extra jaar garantie.

Lievers Holland
www.lieversholland.nl