Nieuwe machine voor duurzaam onkruidbeheer

Artikel delen

Empas Veenendaal, al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in thermische onkruidbestrijding met heet water, brengt een nieuwe oplossing voor duurzaam onkruidbeheer op de markt: de MCB 3.0. Dit is een multifunctionele, milieubewuste machine, die speciaal is ontwikkeld om moeilijk bereikbare plekken onkruidvrij te maken.

De MCB 3.0 is zowel in bouw als in uitvoering gericht op duurzaam onkruidbeheer. Regelgeving rondom het gebruik van chemicaliën voor onkruidbestrijding worden steeds strenger, maar deze machine maakt gebruik van heetwatertechniek. Met heet water (102°C) is onkruid volledig vergaan binnen slechts enkele behandelingen. De heetwatermethode verontreinigt de bodem niet én werkt preventief tegen kiemen. Daarnaast is deze machine geschikt voor koud en warm reinigen voor bijvoorbeeld speelplaatsen.

Een bijzonder duurzaam aspect van de MCB 3.0 is het zogeheten WTFC-systeem. Bij onkruidbestrijding met heet water weten we dat de watertemperatuur de belangrijkste factor is. Het WTFC-systeem zorgt ervoor dat dit altijd goed zit. De machine gaat nog sneller naar de gewenste temperatuur, controleert deze en past zich continu aan.

Veelzijdig uitgerust en aanpasbaar

Empas zoekt continu naar verbeteringen in techniek en houdt de laatste ontwikkelingen en gebruikerswensen op de markt nauw in de gaten. Vandaar dat de MCB 3.0 uitgerust is met een verscheidenheid aan toepassingen en wensen. De modulaire bouw maakt verschillende opties mogelijk, waardoor een machine in hoge mate op maat samengesteld kan worden. Bijvoorbeeld met een extra tank via een uitschuifbaar frame, aansluiting op een elektrisch voertuig of een eigen Lithium batterijpakket.

Empas
www.empas.nl