De meest veelzijdige kniklader ter wereld

Artikel delen

Met zijn compacte afmetingen kan een AVANT-kniklader perfect ingezet worden bij het werken op kleine en smalle oppervlaktes. Dankzij het lage eigengewicht is deze Finse shovel bovendien zeer eenvoudig te transporteren op een aanhangwagen. Elke AVANT beschikt over een krachtig extra hydraulisch systeem wat van hem een echte multifunctionele alleskunner maakt.

Elke AVANT-kniklader bestaat uit twee afzonderlijke chassisdelen, met elkaar verbonden door middel van een star scharnierpunt, waarbij de bestuurder plaatsneemt op het voorste gedeelte van het chassis. Dit unieke concept resulteert in een zeer groot hefvermogen, gekoppeld aan een ongekende stabiliteit. De bestuurderszetel op het voorste gedeelte van het chassis zorgt daarenboven voor een perfect zicht op het uit te voeren werk. Alle compacte knikladers uit het AVANT-gamma zijn standaard voorzien van een telescopische laad arm, waardoor de hefhoogte varieert tussen 2,8 en 3,5m.

Het gamma bestaat uit zeven verschillende series met een bedrijfsgewicht tussen 700 en 2.500 kg. Bijkomend, zit er met de AVANT e6 ook nog een volledig elektrisch aangedreven machine in het gamma.

Het is mogelijk om met elke AVANT te werken dankzij een uiteenlopende selectie van verschillende specifiek ontwikkelde aanbouwwerktuigen. In eerste instantie gaat het dan over een grondbak en palletvork. Maar afhankelijk van het soort werk zijn er meer dan 200 specifieke werktuigen verkrijgbaar zoals graafarmen, betonmengbakken, maaiers, hakselaars, maar ook grondfrezen, zeefbakken, breekhamers, grijpers en graafarmen, et cetera… Ontdek de machines en toebehoren op de website.

Kom AVANT bezoeken op de Groene Sector  Hardenberg –  stand 645

AVANT Nederland
www.avantmachinery.nl