Ahlmann-zwenkladers gaan anders heten

Artikel delen

De primeur die je niet wist dat zou komen: de bekende serie zwenkladers van Ahlmann Nederland krijgt na 35 jaar een andere typeaanduiding. Enkele voorbeelden: de vertrouwde AZ 55f heet straks AS 600, de AZ 75f wordt omgedoopt tot AS 850 en de AZ 95f zien we terug als AS 1000. Daarmee wordt voortaan de internationale lijn gevolgd van fabrikant Mecalac.

Tekst: Pieter de Mos

ahlmann

Tegelijk met de naamswijziging ondergaan de zwenkladers enkele aanpassingen, zoals een iets anders vormgegeven motorkap. Iets ingrijpender is de vervanging van de bekende monoboom door een ‘meer traditionele shovelarm’, zoals we die kennen van (eerdere) modellen zoals de AZ 150f. De beide grote zwenkladers AZ 75f (AS 850) en AZ 95f (AS 1000) zijn inmiddels aangepast. De AZ 95f tele, AZ 150f en AZ 210f komen later aan de beurt. Interessant is verder dat tussen de AS 600 en de AS 850 straks nog een AS 750 komt.

Ahlman Nederland is de Nederlandse importeur/dealer van de zwenkladers. Het bedrijf uit Ammerzoden vindt het uiteraard jammer dat het deze best wel ingrijpende stap moet zetten. De AZ-serie zwenkladers zijn immers al vele jaren een begrip in ons land, zowel bij GWW-bedrijven als in de agrarische sector. Van Peter van Keulen (Public Relations) horen we dat er anderzijds best begrip voor is ontstaan: “Door de uitdrukkelijke wens van Mecalac en de administratieve rompslomp met de technische documentatie, CE-goedkeuring, kentekening en dergelijke, was de aanpassing voor alle partijen de beste optie.”

Ahlmann Nederland
https://ahlmann.nl