Zwenkladers met kleine draaicirkel

Artikel delen

Ahlmann Nederland is een familiebedrijf uit Ammerzoden en sinds 1974 exclusief importeur voor Nederland en België van de unieke Ahlmann zwenkladers. Het Ahlmann-programma is in de loop der jaren uitgebreid en beslaat nu naast de bekende zwenkladers ook telezwenkladers, knikladers, frontladers en telefrontladers, en een ruime, veelzijdige sortering uitrustingsstukken. Een van de onderscheidende producten uit die sortering is de 3-in-1-leveller.

Alle Ahlmann zwenkladers zijn in staat om nagenoeg hetzelfde gewicht aan last van de voorzijde naar de zijkant te verplaatsen. Door de 180° zwenkbare shovelarm zijn ook hoeken zonder veel gemanoeuvreer bereikbaar en zorgt de vierwielbesturing voor een kleine draaicirkel, waardoor ook in krappe ruimtes gewerkt kan worden. Door de grote sortering aanbouwdelen kan de machine op vrijwel ieder gebied ingezet worden. Niet alleen in de GWW, maar ook in het loonwerk en bij hoveniers.

Daarnaast brengt Ahlmann Nederland een aantal unieke, maar bovenal veelzijdige machines op de markt, voor het onderhoud van beplanting, bermen en sloten. Als basis voor deze machines kan bijvoorbeeld de Mecalac multi-grondverzetmachine 12MTX dienen, maar ook de midigraafmachines 6 en 8MCR of de mobiele graafmachines uit de MWR-serie.

Tijdens GroenTechniek Holland zal op stand 1.04 de nadruk liggen op diverse machines uit het steeds uitgebreidere Mecalac GreenJob-programma, terwijl tijdens de bijna gelijktijdig gehouden beurs Matexpo in Kortrijk (B) op stand B24 volop live gedemonstreerd zal worden met de Ahlmann Zwenklader AZ 95f. De 75 pk sterke Deutz turbodieselmotor van de AZ 95f voldoet aan de stage V emissienormen.

Ahlmann Nederland bv
www.ahlmann.nl