Noodterrein voor bouwmarkt binnen no-time gerealiseerd

Artikel delen

In maart dit jaar brandde de houtopslag van een bouwmarkt in Baarn volledig af. Door de realisatie van een tijdelijke opslagvoorziening, op een noodterrein van ruim zevenhonderd betonplaten, kon de bouwmarkt na de desastreuse avond snel de draad weer oppakken.

Op het terrein naast de bouwmarkt werd binnen 48 uur na de brand een noodterrein aangelegd. “Op donderdagochtend, een paar uur na de brand, kregen we een telefoontje met de vraag of we zevenhonderd betonplaten konden leveren in Baarn”, vertelt Richard Zwaagstra, eigenaar van Zwaagstra Beton in het Drentse Hoogeveen. “We moesten snel schakelen. Maar omdat we altijd veel betonplaten op voorraad hebben, beschikken over ons eigen transport en de platen zelf leggen, was dat voor ons geen probleem.”

Rechtstreeks vanaf de vrachtwagen

De volgende dag begon Zwaagstra Beton met het leggen van de eerste platen, die voor het grootste deel uit duurzame, secundaire grondstoffen bestaan. Zwaagstra: “De aanvoer van platen ging de hele dag door. We legden ze rechtstreeks vanaf de wagen, waardoor het supersnel ging. Bovendien is dat de veiligste en meest verantwoorde manier. Zo hoef je niet zelf te slepen met de zware platen. De volgende ochtend legden we de laatste paar op hun plek en was de klus geklaard.” Zo kon de bouwmarkt nog voor het weekeinde alweer vooruitkijken. “Het is fijn dat we op deze manier de bouwmarkt de helpende hand hebben kunnen toesteken.”

Zwaagstra Beton
www.zwaagstrabeton.nl