De oplossing voor emissieloos boren

Artikel delen

Er bestaat een grote kans dat je dagelijks over een putrand rijdt die is geplaatst door Van den Broek uit Heteren. Is het je niet opgevallen? Dat is ook de bedoeling. Van den Broek uit Heteren zorgt al jaren voor een veilige weg met een onopvallende putrand die geen overlast veroorzaakt.

Putranden

Naast de traditionele vierkante putrand plaatst Van den Broek steeds vaker ronde putranden in nieuw asfalt. Dit O-linq-systeem stelt een hoogwaardige en duurzame norm op het gebied van putranden. “Voor de invulling van duurzaamheid lag de focus de afgelopen jaren voornamelijk op procesverbetering en productiesnelheden, zodat er zo min mogelijk overlast is voor de opdrachtgever en weggebruiker,” stelt Coen van de Craats, bedrijfsleider bij van den Broek. “Zo konden we afgelopen zomer op vliegveld Maastricht in twee dagen circa 85 putranden plaatsen in het asfalt. Het O-linq-systeem heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Maar nu is het tijd voor een volgende stap.”

“De maatschappelijke urgentie om snel emissieloos (en schoon) te kunnen werken is groot. Wij willen graag onze bijdrage leveren maar dit mag niet ten koste gaan van efficiency en dagproductie”, aldus Coen. “Dit is een grote uitdaging en door het ontwikkelen van de elektrische boor is hierin een grote stap gemaakt. Het volledig elektrisch maken van deze machines was tot nu toe niet mogelijk. Tot nu toe!”, benadrukt Coen. Vanaf deze week neemt Van den Broek zijn eerste emissieloze, volledig elektrische, zelfrijdende boor in gebruik: de Besilectro. Hiermee is de wens om volledig emissieloos te werken een stap dichterbij gekomen.

Bekijk zelf de Besilectro in de stand op de Infra Relatiedagen in Hardenberg.

Van den Broek
www.vandenbroekheteren.nl
Stand 340