Verantwoord bosbeheer de sleutel tot verduurzaming GWW-sector

Artikel delen

Hupkes Wijma is meer dan een houthandel! Naast de vele projecten van sluisdeuren, bruggen en woningbouw, is Hupkes Wijma gespecialiseerd in het leveren van damwanden, gordingen, remmingswerken enzovoort, gemaakt van tropische hardhout dat uitermate geschikt is voor oplossingen in de GWW.

Duurzaam bosbeheer

Met meer dan 120 jaar ervaring en gedreven vakmensen is het verantwoord bosbeheer een belangrijk speerpunt. Door gebruik te maken van FSC-gecertificeerd tropisch hardhout draagt het bedrijf op een evenwichtige wijze bij aan de ecologische, sociale en economische aspecten van het bosbeheer. Van biodiversiteit tot de arbeidsomstandigheden terplekke en ook de belangen van bewoners die in het bos wonen, alle aspecten zijn even belangrijk voor het uitvoeren van verantwoord bosbeheer.

Door gecertificeerd tropisch hardhout verantwoord te gebruiken, zet Hupkes Wijma actief in op het behoud van bossen wereldwijd, waarbij nieuw bos centraal staat en niet ontbossing. FSC-gecertifieerd bos mag namelijk niet worden omgezet in palmolie- of sojaplantages of ingezet worden als veeteelt of mijnbouwgebied, waardoor gecertificeerd bos generaties lang mee kan gaan.

Een ander belangrijk speerpunt is de CO₂-voetafdruk van hout. In de GWW-sector is materiaalkeuze van groot belang voor verduurzaming. Hout kan bijdragen aan het behalen van gestelde CO₂ reductiedoeleinden. Door hout te gebruiken als vervanging voor materialen met hogere uitstoot zoals beton en kunststof, levert de sector een waardevolle bijdrage aan een beter milieu. Met bewezen lage of zelfs negatieve CO₂-uitstoot, kijkend naar de hele levenscyclus, is hout een ideale keuze voor al uw GWW-projecten!

Hupkes Wijma
www.hupkeswijma.com
Standnummer 526