Verlichting efficiënt beheren en onderhouden? Een fluitje van een cent

Artikel delen

Openbare verlichting efficiënt beheren én onderhouden: wie wil dat nu niet? Maar, hoe zorg je ervoor dat de juiste data online komt en welk systeem is daarvoor het meest geschikt? Volgens ruim 80 gemeenten is dat het Licht Management Systeem (LMS) van het Nederlands Licht Instituut (NLI)!

Kantoor NLI

Nu rijst de vraag: ‘waarom hebben gemeenten zo’n systeem nodig? Een centraal systeem is vaak erg statisch. Het legt de assets vast, maar niet de workflow, facturatie van storingen en schades, onderhoud, NEN-keuringen en ga zo maar door. Het LMS is een stuk gereedschap om werk in te plannen en te monitoren. Ook de aannemer kan er prettig in werken. Dat vinden ze bij NLI belangrijk, want het is rol van de aannemer om storingen te verhelpen, niet om met administratie bezig te zijn.

Een onderscheidend systeem

Het Licht Management Systeem is een compleet systeem om alle aspecten rondom de openbare verlichting te managen. Je kunt projecten en storingen van A tot Z operationeel sturen. Ook NEN3140-inspecties en schouwrondes kunnen vanuit LMS geborgd worden. Iedere gebruiker logt vanuit een eigen rol in en ziet in één oogopslag hoe het ervoor staat. Het proces verloopt van melding tot facturatie zeer soepel in het LMS.

Kantoor NLI

Over het NLI

Het Nederlands Licht Instituut (NLI) is een onafhankelijk adviesbureau voor de openbare verlichting. Met een compleet dienstenpakket zorgen zij samen met opdrachtgevers voor het ontwerp, beheer en de veiligheid van openbare verlichting.

Nederlands Licht Instituut
www.nederlandslicht.nl
Stand 437