Robuuste en eenvoudig te gebruiken grondwals

Artikel delen

Ze zijn perfect voor bouwbedrijven en voor machineverhuur, omdat ze eenvoudig te gebruiken zijn en ergonomisch optimale werkplekken bieden: de HAMM H-serie Compactline. De HAMM H 5i en de H 7i overtuigen met een uitstekend klimvermogen, goede rijeigenschappen en veel zicht vanuit de cabine.

In de standaardversie wegen ze respectievelijk 4,8 t (H 5i) en 6,3 t (H 7i). Hun concept voldoet in alle opzichten aan de vereisten van compacte grondwalsen op een hoog niveau. Een hydraulische antislipregeling zorgt voor continue tractie. Deze constructieve truc is de basis voor de goede hellingsgraad en de grote bodemvrijheid van de twee modellen.
De opnieuw ontworpen aandrijving heeft nog een voordeel: de twee grondverdichters zijn extreem kort. Dit geldt vooral voor de H 7i: op slechts 4,40 meter is het de kortste grondverdichter ter wereld in deze gewichtsklasse. In combinatie met de 3-punts knikverbinding en de zeer korte wielbasis zijn er ook zeer goede rij- en gebruikseigenschappen. Dat is een groot voordeel bij het verdichten op smalle bouwplaatsen.
Het dashboard is visueel en functioneel vergelijkbaar met de tandemwalsen van HAMM, de HD CompactLine. De indeling van het stuurwiel biedt een duidelijk zicht en goede toegang tot het dashboard. De operatie vereist geen taalvaardigheid. Integendeel, elke greep komt voort uit de logische opstelling, het voor de hand liggende ontwerp en de duidelijke symboliek van de bedieningselementen. En lichtgevende knoppen zorgen voor onmiskenbare bediening, zelfs in het donker.

Veiligheid en comfort

Net als alle andere HAMM-rollen onderscheiden de compacte grondverdichters zich ook van de concurrentie dankzij zeer grote zichtvelden en grote ramen. Klein maar belangrijk detail: de spiegels in de H 5i en de H 7i kunnen eenvoudig via de gedeelde ramen vanuit de cabine worden afgesteld en gereinigd. Over het algemeen creëren de comfortabele opstap, de wijd openende ramen en vele comfortopties, zoals de zijdelings verplaatsbare stoel of de airconditioning, aangename werkomstandigheden.

Wirtgen Nederland B.V., www.wirtgen-group.com/nederland