OakTree Rent: nu ook voor machine- en gereedschappen verhuursector

Artikel delen

OakTree Rent is de meest complete ERP-oplossing binnen de verhuurbranche. Al tien jaar is deze applicatie een begrip in de High End Markt, vooral in Nederland en België. Daarbij gaat het voornamelijk om de verhuur in de sectoren evenementen, party en facilitair. Maar sinds kort heeft het team van OakSoft ook zijn pijlen op een geheel nieuwe sector gericht: de machine- en gereedschappen verhuur.

Het succes is te danken aan het partnership dat dit bedrijf met haar gebruikers de afgelopen periode heeft opgebouwd. Er waren slechts een paar software aanvullingen en aanpassingen nodig om dit imposante ERP-pakket op maat te snijden en klaar te stomen voor de machine- en gereedschappen verhuur. OakSoft was toch al bezig achter de schermen om een Major Update van de applicatie OakTree te realiseren. In deze nieuwe Release Versie 6, werden de nieuwste ICT-snufjes en wensen van bestaande klanten direct meegenomen.

Balie verhuur

De vernieuwde applicatie is momenteel uitgebreid met onder andere een geheel nieuwe en imposante module: De Balie Verhuur. Met deze nieuwe functionaliteit kan men snel en efficiënt klanten, die spontaan langs uw zaak komen om iets te huren, adequaat op weg helpen.
Zo kan men in het systeem de benodigde gegevens van de nieuwe klant verwerken, datums en tijden invoeren, de beschikbaarheid van artikelen zien, eventuele borg vaststellen en het huurbedrag meteen afrekenen. Men draait als laatste stap de offerte en de pakbon uit en geeft het stokje door aan het magazijn, waar men de gehuurde artikelen pakt en inlaadt.

Project Module

Los van deze essentiële Balie Verhuur is het eveneens natuurlijk goed mogelijk om grote projecten te kunnen managen in deze Rental Software. Het verhuren van uw machines en gereedschappen voor langere tijden op locatie vraagt een ander manier van werken en beheren dan uw losse kleine huur-overeenkomsten. Moet uw organisatie de gehuurde spullen bezorgen op een afgesproken plaats en tijd, moet het ook na een bepaalde periode weer door uw mensen opgehaald worden? Verzorgt u het benodigde transportmiddel? Bedient uw crew de apparatuur of de klant zelf en plant u alles intern efficiënt en overzichtelijk in? Wordt er 24/7 support door u geleverd? Gelukkig kunnen in de speciale Project Module al deze uitdagingen ruimschoots getackeld worden. U houdt immers niet van onverwachte verrassingen!

Module Service, Repair en Onderhoud

Tevens is de bestaande Module Service, Repair en Onderhoud flink uitgebreid. In de machine- en gereedschappen verhuur is het vanzelfsprekend dat keuringen elk jaar correct worden uitgevoerd en daar waar nodig de hardware wordt gerepareerd, geserviced of gereinigd. Via het systeem kan men zelf PAT- en NEN-testen uitvoeren. Uw apparatuur is daardoor te allen tijde verhuur klaar.

Totaaloplossing

Maar zoals in het begin reeds vermeld is OakTree een totaaloplossing voor de uiterst complexe verhuurmarkt in de breedste zin van het woord. Met deze applicatie haalt u een pakket in huis waarbij al uw afdelingen geïntegreerd zullen samenwerken met een centrale administratie. Geen work-arounds meer, geen dubbele invoer van data meer of met diverse losse pakketjes de boel elke dag aan elkaar moeten knopen!

Financiële Administratie

OakSoft levert eveneens door haar grote kennis van administratieve processen, als één van de weinige leveranciers in de markt, een compleet in eigen beheer ontwikkelde Financiële Administratie. Deze kan in samenwerking met de verhuursoftware nog meer kwaliteit en inzage geven aan uw organisatie.

Is uw interesse al enigszins gewekt? In een persoonlijk treffen bij u op locatie of in Tilburg wil OakSoft u graag in een meeting met demonstratie het een en ander laten zien.

OakSoft b.v.
www.oaksoft.eu