Emissievrije trilstamper met batterij

Artikel delen

Milieubewust, economisch en innovatief: Weber MT presenteert op de TKD onder andere een emissievrije trilstamper met batterij en een grondverdichter met motorbescherming en telematica.

Het assortiment van trilstampers van Weber MT wordt binnenkort uitgebreid met een nieuw product: de SRE 300. De nieuwe stamper is uitgerust met een elektromotor die via een batterij van stroom wordt voorzien. Weber MT slaat met de stamper met batterij SRE 300 nieuwe wegen in. De batterij is niet direct op de stamper gebouwd, maar wordt door de gebruiker als een rugzak gedragen voor nog meer gebruiksgemak. Hiervoor wordt een lithium-ion batterij van de bekende Franse fabrikant Pellenc gebruikt. De batterij wordt gekenmerkt door de uitzonderlijk hoge energiedichtheid (energie in wattuur per kilogram batterijgewicht). De SRE 300 trilstamper kan met een energiewaarde van 1220 Wh tot 75 min worden bediend.

De toepassingsgebieden van de trilstamper zijn naast landschapsbouw, ook kanaal-, pijpleiding- en greppelaanleg. Hier is de trilstamper uitermate geschikt voor het verdichten in smalle greppels en van buisinzetten. De nieuwe stamper is dankzij de elektromotor met batterij volledig emissievrij en ook in diepere sleuven en gesloten ruimtes worden gebruikt.

Weber Maschinentechnik GmbH
www.webermt.de
Kavel: 163