Primeur TKD 2018: zeer grote veegmachine

Artikel delen

De K 950 van ADLER is volgens het bedrijf één van de grootste veegmachines van Europa. Met een borsteldiameter van bijna één meter en werkbreedte van bijna vier meter maakt u de grootste terreinen snel en gemakkelijk schoon. Mede dankzij de 46 x 12,5 cm grote zware zwenkwielen van vol rubber kan de ADLER K 950 ook heavy terreinen aan.

De machine heeft een aangename smartphone bediening van alle hydraulische en elektrische functies vanuit de cabine. U kunt bijvoorbeeld de standaard hydraulische geïntegreerde schuinverstelling gebruiken of eenvoudig de zijborstel hydraulisch laten zakken en in werking zetten. Bijzonder is het scharnierpunt van deze circa 3.000 kg zware veegmachine met een geleidingssysteem. Bij schuinverstelling zou de machine scheef gaan hangen. Dit wordt voorkomen door het scharnierpunt precies in het hart te plaatsen en te laten steunen op het geleidingssysteem. In combinatie met het standaard intelligente opnamesysteem, met 3D niveauregeling en rollengeleiding, resulteert dit in een zeer korte aanbouw.
De pendelende opgehangen borstel wordt door twee binnenliggende hydrauliekmotoren aangedreven. Deze zijn voorzien van afdichtingen tegen extreme hoge drukken. De borstel kan traploos worden versteld in hoogte. Dit resulteert in een lange levensduur van de borstel.

Als accessoires zijn beschikbaar:

• Vuilopvangbak met groot volume met twee geïntegreerde zwenkwielen, inclusief slijtvaste rubberstrip en onder de opvangbak doorvegen (elektrisch inschakelbaar).
• 600-liter watersproei-installatie met twee waterpompen (12/24Volt).
• Hydraulisch klapbare en inschakelbare zijborstel Ø 900 mm (naar keuze rechts of links).

ADLER Arbeitsmaschinen GmbH & Co. KG
www.adler-arbeitsmaschinen.nl
Kavel: 65