Verbreding Waterlandseweg en groene etalages

Artikel delen

Flevoland gedeputeerden Jaap Lodders en Jan-Nico Appelman, wethouder Tjeerd Herrema van Almere en Egbert Roozen, directeur Branchevereniging VHG hebben dinsdag 24 april jl. de verbrede Waterlandseweg (N305) officieel geopend. Tegelijkertijd werd het startschot gegeven voor de realisatie van zes groene etalages langs deze weg in het kader van de Floriade 2022.

De aanleg van ‘etalages’ versterkt het groene karakter van de weg. Ze zijn onderdeel van de actie ‘Floriade 2022, de weg er naar toe’. Op zes plekken langs de verbrede Waterlandseweg, straks herkenbaar aan landmarks, worden bomen en struiken geplant die passen bij een thema.

De eerste etalage heeft als thema biodiversiteit en wordt een groen markant en informatief object, dat bijdraagt aan bewustwording over Growing Green Cities (de gezonde groene steden): het thema van de Floriade 2022. De thema’s van de andere etalages zijn: water, energie, gezondheid, economische waarde en luchtkwaliteit.